Ne add fel az álmaid, kezdj el tervezni!

2020.07.27. 16:26 Kategória: Fiataloknak ajánljuk

A koronavírus járvány ellenére

...ne add fel az álmaidat a külföldi utazással kapcsolatban!

Ha külföldi úton gondolkozol éppen, valószínűleg számos szkeptikus pillantással kell szembenézned. Minden bizonnyal jelenleg szükséged lesz némi optimizmusra, hogy a külföldi utazáson gondolkozz, ugyanis mostanság az utazás nem igazán ajánlott. Emellett pedig azt sem tudjuk bizonyosan, hogy meddig maradnak fent a korlátozások. Noha mindennapok kezdenek is helyre állni idehaza, ez nem jelenti azt, hogy más országokban is hasonló a helyzet.

Mindazonáltal a koronavírus nem lehet ok arra, hogy feladd az álmodat teljes egészében. Bár a legtöbb fiatal most változtat a tervein, de ez nem jelenti azt, hogy a lehetőség örökre elveszett.

 

A mi tippjeink

Valószínűleg rugalmasabban kell hozzá állnod az utazáshoz a járvány lecsengése után, legyen szó az időpontról, az időtartamról vagy éppen az úticélról.

Bizonyosan már most el kell kezdened jelentkezni olyan lehetőségekre, amelyek csak 2021 második felében fognak elkezdődni. Fontos, hogy folyamatos kapcsolatban legyél a küldő és fogadó szervezeteddel. Emellett a koronavírussal kapcsolatos törlési és visszalépési korlátozásokkal is tisztában kell, hogy legyél mielőtt aláírod a szerződést. Ugyanakkor, ne feledd, hogy a külföldön való tartózkodás visszamondása vagy elhalasztása mindig lehetséges.

Emlékezz: számos alkalom van még arra, hogy külföldre utazz. Nem csak az iskola alatt vagy után, de a szakirányú továbbképzésben vagy felsőoktatásban eltöltött éveid során, vagy éppen ezek után is számos lehetőséged lesz arra, hogy anyagi támogatással külföldre utazz (általában 30 éves korodig).

 

Szóval ez a mi üzenetünk:
 

Ne add fel az álmodozást! Kezdj el tervezni!

 

Ebben pedig segítségedre lesz dinamikus térképünk és inspiráló történeteink, illetve színes Facebook és Instagram posztjaink.

'Megosztom

Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.