Ne add fel az álmaid, kezdj el tervezni!

2020.07.27. 16:26 Kategória: Fiataloknak ajánljuk

A koronavírus járvány ellenére

...ne add fel az álmaidat a külföldi utazással kapcsolatban!

Ha külföldi úton gondolkozol éppen, valószínűleg számos szkeptikus pillantással kell szembenézned. Minden bizonnyal jelenleg szükséged lesz némi optimizmusra, hogy a külföldi utazáson gondolkozz, ugyanis mostanság az utazás nem igazán ajánlott. Emellett pedig azt sem tudjuk bizonyosan, hogy meddig maradnak fent a korlátozások. Noha mindennapok kezdenek is helyre állni idehaza, ez nem jelenti azt, hogy más országokban is hasonló a helyzet.

Mindazonáltal a koronavírus nem lehet ok arra, hogy feladd az álmodat teljes egészében. Bár a legtöbb fiatal most változtat a tervein, de ez nem jelenti azt, hogy a lehetőség örökre elveszett.

 

A mi tippjeink

Valószínűleg rugalmasabban kell hozzá állnod az utazáshoz a járvány lecsengése után, legyen szó az időpontról, az időtartamról vagy éppen az úticélról.

Bizonyosan már most el kell kezdened jelentkezni olyan lehetőségekre, amelyek csak 2021 második felében fognak elkezdődni. Fontos, hogy folyamatos kapcsolatban legyél a küldő és fogadó szervezeteddel. Emellett a koronavírussal kapcsolatos törlési és visszalépési korlátozásokkal is tisztában kell, hogy legyél mielőtt aláírod a szerződést. Ugyanakkor, ne feledd, hogy a külföldön való tartózkodás visszamondása vagy elhalasztása mindig lehetséges.

Emlékezz: számos alkalom van még arra, hogy külföldre utazz. Nem csak az iskola alatt vagy után, de a szakirányú továbbképzésben vagy felsőoktatásban eltöltött éveid során, vagy éppen ezek után is számos lehetőséged lesz arra, hogy anyagi támogatással külföldre utazz (általában 30 éves korodig).

 

Szóval ez a mi üzenetünk:
 

Ne add fel az álmodozást! Kezdj el tervezni!

 

Ebben pedig segítségedre lesz dinamikus térképünk és inspiráló történeteink, illetve színes Facebook és Instagram posztjaink.

'Megosztom

Eurodesk történetek: „Akkor ismered meg igazán a világot, ha a saját szemeddel látod…”

Interjú Tóth Csabával, a budapesti H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér munkatársával.

Eurodesk történetek: Székesfehérvár és a “szegedi” kulturális antropológusok

Interjú Komáromi Istvánnal, a szegedi Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért szervezet munkatársával.

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2020-ban is!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Bizonytalan vagy, hogy a jelenlegi korlátozások miatt mit lehet és mit nem? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez személyesen vagy éppen online, és választ kapsz a kérdéseidre!