Megjelent a Pályázati Pavilon tavaszi száma!

2020.07.27. 13:36 Kategória: Szervezeteknek ajánljuk

Az idei első Pályázati Pavilon középpontjában a fenntarthatóság áll, de emellett olvashattok még az idén 30 éves Eurodesk hálózatról, oktatásról és önkéntességről, valamint bemutatkoznak az idei Erasmus+ nívódíjas projektek is!

'

A fenntarthatóság az elmúlt évek egyik legnépszerűbb és legtöbbet körüljárt témája. Éppen ezért lett időszerű, hogy magazinunk legújabb számában mi is kiemelten foglalkozzunk Európa zöld jövőjével, az ifjúsági információszolgáltatás zöldülésével és a fenntarthatósággal az Erasmus+ projektek kapcsán. A Pályázati Pavilont átlapozva ötleteket gyűjthettek a zöld mobilitáshoz és olvashattok a Tempus Közalapítvány törekvéseiről, álláspontjáról is a témában.

Ahogy minden évben, így idén is Nívódíjat nyertek a legkiválóbb Erasmus+ projektek! A nyertesekkel készült interjúkból kiderül, hogy kik ők és miért kiemelkedő a munkájuk.

Továbbá két cikkben is foglalkozunk az Eurodesk hálózattal: egyrészt bemutatva az elmúlt 30 év sikereit, másrészt pedig az Eurodesk hálózat elkötelezettségét a zöldülés terén.

Mindemellett interjús formában olvashattok egy izgalmas nemzetközi ifjúsági projektről, amely felsőoktatási környezetben valósul meg egyetemi kurzus formájában. Az Among Others - Intercultural Learning kurzusnak otthont az ELTE Tanító-és Óvóképző Karának Társadalomtudományi Tanszéke ad immáron 2016 óta. A cikkben a kurzus facilitátorait és egyik hallgatóját is megkérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

A fenntarthatóság egyik fontos eleme az eredmények megosztása, hiszen így mutatható meg a projektek hatása. A mostani számban ezért a mindennapokba gyorsan és egyszerűen beépíthető disszeminációs tippekkel, gyakorlati tanácsokkal segítünk a pályázóknak. 


Ízelítő a magazin 2020 tavaszi számának tartalmából:

 • Szemléletformálás a környezet védelme érdekében a Tempus Közalapítványnál
 • Európa zöld jövője
 • Fenntarthatóság: több mint trendi téma
 • Ösztöndíjjal a környezettudatosság fővárosában
 • Ötletek zöld mobilitáshoz: Greenbook
 • Green Eurodesk avagy "zöldülés" az ifjúsági információszolgáltatásban
 • Fenntarthatóság az Erasmus+ projektekben. Kis lépések, gyakorlati tippek
 • Tudatos háztartásokkal a klímaváltozás
 • Külföldön tanulni középiskolásként
 • Alacsony végzettségű felnőttek tanulási lehetőségei
 • A mobilitás akadályai legyőzhetők
 • Interkulturális tanulás - Ifjúsági projektből egyetemi kurzus

 

>> Lapozz bele a magazinba, és töltsd le saját példányodat ide kattintva! << 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Megosztom

Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.