Hírek - 2. oldal

Nemzetközi mobilitási programok érdekelnek? Kezdd velünk!

A nemzetközi Eurodesk hálózat 2020-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amelynek alkalmából interjúkat készítünk a magyar hálózat partnereivel.

Megjelent a Pályázati Pavilon tavaszi száma!

Az idei első Pályázati Pavilon középpontjában a fenntarthatóság áll, de emellett olvashattok még az idén 30 éves Eurodesk hálózatról, oktatásról és önkéntességről, valamint bemutatkoznak az idei Erasmus+ nívódíjas projektek is!

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Kérdőív az ifjúsági munkáról az Európai Unión belül

Az Európai Bizottság Oktatásügyi, Ifjúságpolitikai, Sportügyi és Kulturális Főigazgatósága felmérést készít az Európai Unió tagállamaiban és az Európai Gazdasági Térség országaiban az ifjúsági munkát keretező szakpolitikákról és az ifjúsági munka területén alkalmazott gyakorlatokról.

 Erasmus+ Virtual Exchange Riport 2018-2019

Riportot adott ki az Európai Bizottság az Erasmus+ Virtual Exchange programról.

Szakmai segítséget kínál a Nemzeti Ifjúsági Tanács

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elindította 14 szolgáltatásból álló szolgáltatási rendszerét, amelynek több elemét bármilyen frissen létrejött civil szervezet vagy informális közösség igénybe veheti – teljes egészében térítésmentesen.

Hallasd a hangod az EP Youth Hub-on!

Az Európai Parlament jelenleg egy Ifjúsági "Csomópontot" (Youth Hub) tervez létrehozni, annak érdekében, hogy a fiatalok mindenhez hozzáférhessenek, amit csak a Parlament kínál nekik.

Új kiadvány jelent meg az ifjúsági szakemberek képzéséről

Az Európai Bizottság és az Európa Tanács együttműködésével megjelent kiadvány abba nyújt betekintést, hogy az ifjúsági szakemberek milyen módon képzik magukat, milyen formális és nemformális oktatási lehetőségek léteznek számukra, valamint hogy az oktatás milyen szerepet tölt be az ifjúsági munka elismertségének tágabb kontextusában.

 European Vocational Skills Week 2020

A European Vocational Skills Week (EVSW) egy évente megrendezett esemény, amely során a helyi, regionális és nemzeti szervezetek bemutatják a szakképzésben (Vocational Education and Training - VET) szerzett eredményeiket, valamint hogy a szektor miképpen fejlesztette a résztvevők azon készségeit, amelyeket mind a szakmai, mind a személyes életükben kamatoztatni tudnak.

Új alkalmazás segíti az Erasmus+ programban résztvevő hallgatókat

Új eszközt hoztak létre, amellyel az Erasmus+ programban résztvevő hallgatók hasznos információkat tekinthetnek át a fogadó egyetemükkel kapcsolatban a 2020/2021 őszi félévre vonatkozólag.

Interkulturális tanulás a felsőoktatásban

Az ELTE TÓK Társadalomtudományi Tanszéke a Tempus Közalapítvány támogatásával 2016 őszén kapcsolódott be az Among Others projektbe, és indította útjára az Among Others: Intercultural learning in practice kurzust, amely az Erasmus+ program keretében több külföldi egyetemen is fut. Középpontjában az interkulturális tanulás, a nemzetközi mobilitási programok és a fiatalok jövőképének sok szempontú feltérképezésére áll.

Greening Youth Information Services

Közös kiadványt készített az Eryica és az Eurodesk.