Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2019.09.15. RÉSZVÉTEL

"Szerezd vissza a jogaidat" 2019-es fotópályázat

Az Európai Fogyatékossági Fórum által szervezett verseny nyitott az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség lakosai számára, kortól függetlenül. A versenyre olyan fotókkal lehet jelentkezni, amelyek azt mutatják be, hogy a fogyatékkal élők mennyire férnek hozzá az igazságszolgáltatáshoz.

 

Kik jelentkezhetnek?
A verseny nyitott az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak lakosai számára, kortól függetlenül. Jelentkezési díj nincs. 

 

Hogyan lehet jelentkezni?
A jelentkezőknek egy olyan fotót kell benyújtaniuk, amely besorolható a "Szerezd vissza a jogaidat" témakör alá, és a fogyatékkal élők tapasztalatát ábrázolja az igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatban. A benyújtott fotók közül három kerül díjazásra.
Minden jelentkezőnek be kell nyújtania a következőket:

  • Egy fotó (amely bemutatja a "Szerezd vissza a jogaidat" témát).
  • Egy rövid leírás (angolul) a szerző nevével, valamint azzal a helyszínnel (város és ország) feltűntetve, ahol a fotó készült. 
  • Egy aláírt másolata a Szerzői Jogok Nyilatkozatának. Két aláírás szükséges, egy a kép készítőjétől, illetve attól a személytől (személyektől), aki a fotón szerepel. 
  • Minden pályaműnek eredetinek kell lennie, és a résztvevőnek vagy a szerzői jog egyetlen tulajdonosának, vagy átvevőjének kell lennie.

 

Minden résztvevő egyetlen pályaművet nyújthat be. Jelentkező csak magánszemély lehet, szervezetek nem pályázhatnak. 

 

A zsűri 20 döntőst fog kiválasztani. Mind a 20 fotó, köztük a három nyertes, Európa számos eseményén kerül kiállításra, ide értve a Fogyatékkal Élők Európai Napját és a brüsszeli fotókiállítást.

 

Díjak
A 20 döntős közül, a zsűri hármat jutalmaz majd díjjal. A díjazottak a következőkben részesülhetnek helyezéstől függően:
- 1. helyezett: 500 euró;
- 2. helyezett: 300 euró;
- 3. helyezett:  200 euró.

A három díjazott továbbá részt vehet az Európai Bizottság eseményén, a Fogyatékkal Élők Európai Napján, amelyet 2019. november 28-29-én rendeznek meg Brüsszelben. 

 

Határidő: minden pályaművet Naomi Mabitának kell eljuttatni a naomi.mabita@edf-feph.org e-mail címre 2019. szeptember 15-ig (23:59).

 

További információ itt.

 

Határidő: 2019.09.15.

Kapcsolat