Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.11.15. ÖSZTÖNDÍJAK

Tandem Europe

A Tandem Europe határokon átívelő együttműködés a társadalmi változást szeretné elősegíteni kulturális innovációs tevékenységekkel. A learning-by-doing típusú program keretein belül a kulturális és szociális kezdeményezők Európa szerte hosszútávú együttműködést körvonalaznak másik Európai országból származó partnerükkel. 

Pilot projektek keretében saját környezetükben együtt kell kialakítaniuk és letesztelniük az új ötleteket.

A Tandem ezeknek az ötleteknek szeretne teret biztosítani. A program különböző hátterű személyeket vár városi és vidéki környezetből egyaránt, akik kisebb és nagyobb kulturális szervezeteket, aktív helyi közösségeket és társadalmilag elhivatott vállalkozásokat képviselnek.

Hogyan működik?

Maximum 32 fő jelentkezőt és kollégáik meghívást kapnak a Tandem Europe Partneri Fórumra 2019-ben, ahol alkalmuk nyílik új lehetőségekkel, valamint a jövőbeli Tandem partnerükkel megismerkedni. Az új partnerükkel közösen ezután pályázhatnak a teljes programra az együttműködési ötletükkel, valamint az általuk elképzelt partneri együttműködés vázlataival. A fő program fázisra ezek után 12 Tandem kerül kiválasztásra.

A program magában foglal:

  • Egy 4 napos Tandem Partner Forumot workshopokkal együtt a balkánon február 28. és március 5. között (beleértve az utazási napokat is) mely arra irányul, hogy a kiválasztott résztvevők a szervezetüknek és stratégiájuknak megfelelő partnert találhassanak.
  • Egy 3 napos Kick-Off találkozót workshopokkal együtt, 2019 június végén
  • Egy 12 napos szakmai csere látogatás a Tandem partnereknél Európa szerte (Tandem együttműködésenként változóan, önálló szervezésben 2019. június és 2020. február között.)
  • Egy 3 napos átmeneti találkozó, amikor egymástól tanulhatnak a programban részt vevők (2019. október)
  • Egy 3 napos végső tanulási és értékelői találkozó 2020. februárjában ((beleértve a megérkezési dátumokat is)

Jelentkezési határidő: 2018. november 15.

A jelentkezéssel kapcsolatos további információk itt érhetőek el.

A jelentkezőket legkésőbb 2019. januárjában értesítik az eredményekről

Határidő: 2018.11.15.

Kapcsolat