Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.10.31. RÉSZVÉTEL

Fiatal Filmesek Pályázat

Te hogyan ábrázolnád az Európai Unió jelenlétét a mindennapjainkban?

A Fiatal Filmesek Pályázat – Young Filmmakers Competition az #EUandME kampány része, melynek keretein belül a fiatalok megmutathatják az EU döntéshozóinak, hogy napjainkban milyen álmok és vágyak mozgatják meg őket, legyen szó az edzéstől kezdve az utazásig, vagy éppen akár a bolygó megmentéséig.

A pályázatra főleg olyan fiatal filmesek jelentkezését várják, akik 18 és 35 év közöttiek, és valamelyik EU tagállamban laknak.

A pályázatokat az alábbi öt kategóriában várják:

  • mobilitás
  • fenntarthatóság
  • jogok
  • digitális készségek
  • üzleti készségek

Minden kategóriában külön-külön hirdetnek majd nyertest, akik €7500 támogatásban részesülnek, hogy megvalósíthassák filmjeiket.

A jelentkezőknek csupán el kell küldeniük a filmtervük szinopszisát maximum 500 szóban (beleértve a címet és a fejléceket) angolul és az anyanyelvükön.

Ezen kívül készíteniük kell egy rövid, angol nyelvű videót (max. 60 másodperc) okos telefonnal melyben beszámolnak a motivációikról és a film alapgondolatáról.

Az öt nyertest hivatalos online szavazás alapján választják ki, melyre 2019 első hónapjaiban kerül sor.  A €7500-s támogatásból pedig 2019. április 30-ig kell megvalósítaniuk a maximum 5 perces filmötletüket. A nyertesek továbbá hivatásos rendezőktől is kapnak mentorálást.

A pályázatra való jelentkezés határideje: 2018. október 31.

További információk itt találhatók: https://europa.eu/euandme/en/yfc

Határidő: 2018.10.31.

Kapcsolat