Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

ÖNKÉNTESSÉG

ENSZ Ifjúsági Önkéntesek

Önkéntes pozíciók:

Az önkéntesek az alábbi területeken találhatnak foglalkoztató helyre: emberi jogok, klímaváltozás, elsődleges egészségügyi ellátás, katasztrófavédelem, béketeremtés, fiatalok elérése, és további más területek. Lehetőségük van közvetlenül az ENSZ szervezeteinél, vagy partnerszervezeteknél dolgozni.

Előnyök

Az önkéntesek életre szóló szakmai tapasztalatot szerezhetnek, melyet a későbbiekben hasznosítani tudnak. Azáltal, hogy ENSZ ifjúsági önkéntessé válnak, lehetőségük van jobbá tenni a világot, valamint fejleszteni a saját képességeiket.

Időtartam

Az önkéntes pozíciók hossza az önkéntesség típusától, és a fogadó szervezettől függ.

A legtöbb ENSZ Ifjúsági Önkéntesség hossza 6-24 hónap között váltakozik. Bizonyos esetekben előfordulhatnak 6 hónapnál rövidebb, „rövid-távú” önkéntességek. Amennyiben egy ENSZ Ifjúsági Önkéntességet a felsőoktatási intézmény is támogat, úgy az ENSZ Egyetemi Ifjúsági Önkéntességnek minősül, és általában 3 és 6 hónapnyi időtartam közé esik.

Juttatások:

Az önkéntesek alapvető lakhatási juttatásokban részesülnek, hogy egészségesen és biztonságban élhessenek a kiküldetési helyszínükön. Ha az otthonukon kívül végzik az önkéntességet, akkor minimális utazási visszatérítésben részesülnek a kiküldetés helyszíne, és a lakóhelyük között. Az önkéntesség megkezdése előtt képzést és alapvető eligazítást kapnak a jelentkezők.

Hogyan pályázz: Amennyiben érdekel a felhívás, olvasd el az angol nyelvű tájékoztatót  illetve a tájékoztatót az önkéntes helyekről, valamint tekintsd át a Facebook , Twitter és LinkedIN profilokat.

További információk itt találhatók. 

Kapcsolat

United Nations Volunteers
https://www.unv.org/