Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.12.20. ÖNKÉNTESSÉG

EU Aid Volunteers

Az EU Aid Volunteers kezdeményezés nyitva áll minden olyan EU állampolgárok, vagy harmadik országból származó, de tartósan az EU-ban tartózkodó személyek számára, akik elhivatottak az emberi jogok és humanitárius értékek iránt, és szeretnének segíteni. A programban való részvételnek nem feltétele korábbi önkéntes tapasztalat, ugyanakkor bizonyos területeken szerzett munkatapasztalat előnyt jelenthet.

Az önkéntesek két csoportjának várják jelentkezését:

  • Junior szakemberek (kevesebb, mint öt év munkatapasztalattal).
  • Senior szakemberek (több mint öt év munkatapasztalattal).

A Junior szakembereknek az első hat hónapot olyan EU székhelyű szervezetnél kell tölteniük, ahol megismerkedhetnek a projektek humanitárius légkörével, emellett adminisztrációs, szervezési és alapvető egészségügyi ismeretekkel is gazdagodnak.

Feladatok és időtartam:

Az önkéntesek különböző típusú megbízásokat kapnak a rátermettségük és tapasztalatuk alapján.

A megbízatások széleskörűek lehetnek a szervezetfejlesztéstől kezdve a katasztrófavédelmen át az alapvető élelmezési és higiénés ellátásokig.

Az önkénteseket olyan EU-n kívüli országokba küldik, ahol a különböző humanitárius akciók zajlanak, ugyanakkor egy önkéntes sem fog olyan országba kerülni, ahol fegyveres harcok folynak. A kiküldetések az egyes humanitárius akciók hosszától (1-18 hónap) függően változnak.

Előnyök:

A program alatt az önkéntesek minden költségét fedezik, beleértve az utazási költségeket, a biztosítást és a szállást is. Ezek mellett az önkéntesek havonta részesülnek kiegészítő támogatásban, melyből finanszírozni tudják mindennapi kiadásaikat (étkezés, tömegközlekedés, stb).

Az önkénteseket központilag szervezett tréningeken készítik fel a kiküldetésekre.

EU Online Aid Volunteers

Azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem hagyhatják el az országukat, lehetőségük van az online önkéntes platformhoz csatlakozni, mellyel távolról segíthetik a szervezetek munkáját. Különleges online önkéntes lehetőségek lesznek elérhetőek a szervezetek honlapján, amint elindul a program.

Hogyan pályázz:

Mind a személyes, mind az online önkéntes lehetőségek az angol nyelvű oldalon találhatjátok az alábbi linken.

További információ itt található.

Határidő: 2018.12.20.

Kapcsolat

European Commission - EU Humanitarian Aid
http://ec.europa.eu/echo/index_en