Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.04.27. RÉSZVÉTEL

Európai Társadalmi Innovációk Versenye 2018

Az Európai Bizottság elindította az Európai Társadalmi Innovációk Versenyét, amelyet Diogo Vasconcelos portugál származású szociálpolitikus emlékének ajánlanak.

A 2018-as verseny a „Re:Think Local” jelige szellemében olyan innovatív termékek, szolgáltatások, üzleti modellek és együttműködések terveit várja, amelyek arra ösztönzik a fiatalokat, hogy minél aktívabb szerepet vállaljanak a változó gazdasági folyamatokban.

Részvételi kritériumok:

Részt vehet bármely jogi személy (beleértve természetes személyeket) vagy csoport, amely az EU tagállamaiból vagy a Horizon 2020 program partnerországaiból származik. 

A kezdeményezésbe minden olyan inspiráló projektet szívesen várnak, amelyek:

  • Új technológiákat alkalmaznak a fiatalokkal való munkában és a fiataloknak szóló lehetőségek közlésében.
  • Elősegítik, hogy a fiatalok a saját környezetükben álljanak elő újító ötletekkel, melyekkel önmaguk tudják fejleszteni helyi közösségüket.
  • Fiatalok bevonásával kidolgozott ötletek, melyek aktívan kihasználják a képességeiket és tapasztalataikat a helyi közösségük fejlesztésében.
  • Megoldásokat kínálnak az életminőség és pénzügyi biztonság megteremtéséhez olyan fiatalok körében, akik nem rendszeres munkavállalók.
  • Releváns tudnivalókat hordoznak az ifjúság számára, mely iránymutatást adhat az új gazdasági helyzetekben.
  • Hasznos és időtálló képességekkel ruházzák fel a dolgozók új generációját, mely segít boldogulni a folyamatosan változó környezetben.

A beküldött pályaművek egyedi és innovatív ötleteket kell, hogy bemutassanak, az EU valamelyik hivatalos nyelvén, az alábbi felület felhasználásával: http://eusic.challenges.org/

Az Európai Társadalmi Innovációk Versenye több fordulóból épül fel és 2018 november 8-án zárul, amikor a legjobb három projekt kidolgozóit 50.000€ díjban részesítik egy díjátadó ünnepség keretein belül.

A projektek benyújtási határideje: 2018. április 27. 12:00 (brüsszeli idő szerint)

Tudj meg többet ide kattintva!

 

Határidő: 2018.04.27.

Kapcsolat

European Commission DG Growth
http://ec.europa.eu/growth/index_en.htm