Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2017.09.27. FELHÍVÁSOK

Mediterranean Journalist Award

A Mediterrán Újságírói Díj (the Mediterranean Journalist Award) egy nemzetközi, az Anna Lindh Alapítvány által szervezett, a kulturális sokszínűség témaköreihez kapcsolódó pályázat elismerése. Az írott sajtó, a televízió, a rádió, az új média területén dolgozó újságírók, akik a mediterrán térség 42 országának (valamint Szíria és Líbia) állampolgárai, vehetnek részt a pályázaton az Euro-mediterrán Térség társadalmai között és azokon belül jelentkező interkulturális ügyekről (sokszínűség, tolerancia, véleménynyilvánítás szabadsága, a gyűlölet elleni küztelem, terrorizmus, extrémizmus) szóló munkáikkal.

A pályázat célja, hogy támogassa a kultúrák között folyó párbeszéd megvalósulásához hatékonyan hozzájáruló újságírást és elismeréssel illesse azt a pozitív szerepet, amit az újságírók játszanak a kulturális sokszínűségről szóló ügyek bemutatásakor. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogynemzetközilag is elismertté váljanak és hogy munkájukat pénzdíjal is elismerjék.

A pályázat során különleges figyelmet szentelnek az "Interkulturális városok és migráció" témakörének.

Emellett elsőbbséget élveznek azok a fiatal újságírók, akik szakmai karrierjük kezdetén állnak.

A pályázásról:

A jelentkezők egy 2017. január 1. és szeptember 27. között megjelent újságírói produktummal pályázhatnak, amely az alábbi négy kategória egyikébe tartozik.

1. Sajtó

Minden olyan cikk ide tartozik, amely nyomtatott újságban, magazinban, folyóiratban jelent meg. Tudományos lapokban megjelent írásművekkel nem lehet pályázi. A cikk terjedelme legfeljebb 20 ezer karakter.

2. Online tartalom:

Az interneten újságírók által megjelentetett anyagok. Ide tartoznak a blogok, közösségi média felületek és egyéb online kommunikációs felületek, amelyek az online média területének részei. A cikk stílusa itt sem akadémiai.

3. Rádió és televízó

TV műsor, amely lehet interjú, tudósítás, dokumentarista anyag, panelbeszélgetések, hírek vagy riportok.

4. Fotóanyag

Hivatalos vagy ne hivatalos fotósok által készített, az online vagy nyomtatott médiában megjelent fényképek


Mindezek mellett a verseny 10. évfordulóját megünneplendő az Anna Lindh Alapítvány Alumni Díjat is adományoz egy korábban az Újságírói Díjat elnyerő alumninak az interkulturális párbeszéld elősegítéséért.

A benyújtott pályázati anyagot, amennyiben annak eredeti nyelve nem angol, francia vagy arab, szükséges ezen nyelvek valamelyikére lefordítani.

Díjak:

A győzteseket (legfeljebb négy főt) egy nemzetközi zsűri szavazza meg, akik mindegyike a brüsszeli díjátadó ünnepségen 2500 euró pénzjutalmat vehet át.

Határidő: 2017. szepember 27.


Egyéb tudnivalók: http://www.annalindhfoundation.org/mediterranean-journalist-award

Határidő: 2017.09.27.

Kapcsolat

Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue between Cultures
+20 3 482 0342
info@euromedalex.org
http://www.annalindhfoundation.org