Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

FELHÍVÁSOK

Marie Skłodowska-Curie Díjak

A Marie Curie Díj jelenlegi és volt Marie Curie-tag  és a hetedik kutatási program (FP7) valamint Horizont2020 kolléga számára hirdet versenyt, melynek célja a Marie Skłodowska-Curie Cselekvések támogatottjai által elért edemények terjesztése.

A résztvevők a következő kategóriák alapján vehetnek részt a megmérettetésben:

  • Innovációs és vállalkozás (mind pályakezdő, mind tapasztalt kutatók részére);
  • Kommunikációtudomány (mind pályakezdő, mind tapasztalt kutatók részére);
  • Egy jobb társadalom létrehozása (mind pályakezdő, mind tapasztalt kutatók részére).


A pályázóknak három dokumentumot kell benyújtaniuk, illetve néhány alapvető információt is szolgáltatniuk kell:

  • Motivációs levél, melyben szerepelnie kell a választott kategóriának, valamint ki kell térni arra, hogy a pályázó miért érzi hasznosnak a programban való részvételt kutatása, karrierje és küldő szervezete szempontjából (amennyiben rendlekezik ilyennel). A terjedelem legalább 350 szó.
  • Választható: egy magasan képzett tudományos szakértő által fogalmazott ajánlólevél, aki vagy egy, a résztvevő által készített projektben konzulensi munkát végzett, vagy a szakterület egyik vezető oktatója. A dokumentum hossza legfeljebb egy oldal, és tartalmaznia kell a levél írójához köthető szervezet hivatalos fejlécét.
  • Aktuális CV (legfeljebb 3 oldal hosszúságú).

 

Díjak:

Az egyes kategóriák győztesei meghívást kapnak a Marie Skłodowska-Curie Cselekvések 2017-es Konferenciájára és Díjátadó Ünnepélyére, amelyet Máltán rendeznek 2017. május 17-én a máltai elnökség keretein belül. A kiválasztottakat egy trófeával és az Oktatásért, Ifjúságért, Sportért és Kultúráért felelős uniós főigazgatója által aláít elismeréssel jutalmazzák.

Határidő: 2017. március 19., déli 12 óra (CET).

További információ: http://bit.ly/2lJvpJF

További segítségért és gyakorlati információért kérjük, keresse fel országa Nemzeti Kontaktirodáját: http://bit.ly/1dLyu0y

Kapcsolat

DG RTD Marie Curie
RTD-MarieCurie@ec.europa.eu
http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions