Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

GYAKORNOKI HELYEK

Gyakornokság az Európai Vasúti Ügynökségnél

 

Az ügynökség tevékenységéhez kapcsolódó háttérrel rendelkező gyakornokok számára ajánl belső képzést az Európai Vasúti Ügynökség (ERA).

 

A program célja, hogy a gyakornokok jobban megismerjék az ügynökség munkáját és az EU-ban betöltött szerepét, gyakorlati tudást szerezhessenek az ügynökség valamely tevékenységi köréhez kapcsolódóan, és munkájuk során szakmai tapasztalatra tegyenek szert.

A kezdeményezés főként a fiatal, felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kíván lehetőséget biztosítani, ám az élethosszig tartó tanulás célkitűzéséhez igazodva a nemrég oklevelet szerzett és karrierjük elején állóka pályázókat sem zárja ki a programból.

 

Egy évben két gyakornoki időszak indul. Minden évben márciusban és októberben kezdődnek a programok, amelyek háromtól öt hónapig tartanak. Kivételes esetben ettől eltérő hosszúságú ideig is van lehetőség a munkavégzésre.

 

A gyakornokok havonta megközelítőleg 1200 eurós juttatásban és utazási költségtérítésben részesülnek, valamint fizetett szabadsággal és képzési lehetőségekkel is rendelkeznek.

 

A jelentkezésre jogosultaknak a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • felsőfokú oklevéllel rendelkezik (legalább 3 éve folytat tanulmányokat);

  • az angol nyelv kiemelkedő ismerete;

  • egy, az angoltól eltérő nyelv kiemelkedő ismerete - uniós polgárok esetében egy hivatalos uniós nyelv ismerete.

 

Azok a jelentkezők, akik még nem dolgoztak semmilyen formában európai intézménynél vagy egyéb testületnél, a kiválasztás során kedvezőbb

elbírálásban részesülnek.

 

Részt vevő országok:

  • A 28 EU-tagállam

  • Izland, Liechtenstein, Norvégia,

  • Tagjelölt országok polgárai

 

A rendelkezésre álló forrásoknak és az ERA működési prioritásainak megfelelően korlátozott számú, nem EU-tagállambéli jelentkező is bekerülhet a programba.

 

Határidő: 2016. december 31.

További információ: http://www.era.europa.eu/The-Agency/Jobs/Pages/Traineeship.aspx

Kapcsolat

European Railway Agency - ERA
+33 3 27 09 6731
traineeships@era.europa.eu
http://www.era.europa.eu/The-Agency/Jobs/Pages/Traineeship.aspx