Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

GYAKORNOKI HELYEK

Gyakornokság az Európai Tengerbiztonsági Ügynökségnél (EMSA)

Legalább három és legfeljebb öt hónap hosszúságú gyakornoki programot hirdet az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség.

Az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség a Közösséget érintő teljes tengerbiztonsági rendszer fejlesztését szeretné megvalósítani. Ennek érdekében hozzájárul a tengeri balesetekből, a hajók vízszennyező tevékenységből és a tengeren történő halálesetekből adódó kockázatok csökkentéséhez.

A gyakornoki program céljai:

  • Munkatapasztalat szerzése a tengerbiztonsági törvényhozás területén;
  • A gyakornokok tapasztalat- és ismeretszerzésének elősegítése az Ügynökség egységeibe folyó a mindennapos munka megismerése által;
  • A felsőfokú tanulmányok során szerzett tudás gyakorlatban történő alkalmazása;

 

A program minden évben március 1-jén és október 1-jén indul. A kiválasztott pályázók egy tanácsadó felügyelete alatt dolgoznak. Ezen felül részt vehetnek a munkaterületükhöz kapcsolódó találkozókon, megismerkedhetnek a hivatalos dokumentumokkal, illetve az oktatási és munkatapasztalatuknak megfelelő szinten részt vehetnek részlegük munkájában.

A kiválasztás feltételei:

A pályázók:

  • Az EU tagállamai, Izland és Norvégia állampolgárai közül kerülnek kiválasztásra. Emellett a rendelkezésre álló források mértékétől függően nem EU-tagországok állampolgárai is bekerülhetnek a programba.
  • A jelentkezési időszak lezárultáig a pályázók befejezték a felsőoktatás első szakaszát, és ott hivatalos (vagy azzal egyenértékű) oklevelet szereztek.
  • Nagyon jó angol nyelvtudással rendelkeznek, és amennyiben az EU tagállamaiból származnak, a Közösség egy másik nyelvét is kielégítően kell ismerniük.

 

Az ösztöndíj:

  • A gyakornokok havonta 888,94 euró összegű juttatásban részesülnek. A fogyatékkal élő gyakornokok kiegészítést kaphatnak, amely az ösztöndíj összegének maximum 50%-a lehet.
  • A kiválasztottak a rendelkezésre álló keretnek megfelelően utazási támogatásban részesülhetnek, amely minimum három hónap munkavégzést követően a gyakornoki időszak végén kerül kifizetésre.

 

Határidő: 2016. december 23. (a 2017. március 1-jén kezdődő és augusztus 31-én befejeződő időszakra vonatkozóan)

A jelentkezés menetéről bővebben itt lehet tájékozódni.

Kapcsolat

EMSA European Maritime Safety Agency
+351 211209200
traineeships@emsa.europa.eu
http://www.emsa.europa.eu/recruitment-info/trainees.html