Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

TANULÁS

BEST kurzusok műszaki területen tanuló diákoknak

A BEST (Board of European Students of Technology) non-profit diákszervezetet diáktársaikért dolgozó diákok alkotják. A BEST által szervezett programok során a szervezet tagjai közé tartozó egyetemekről érkező diákok nemzetközi tapasztalatot szerezhetnek, kapcsolatot építhetnek, fejleszthetik angol nyelvtudásukat, valamint jó szórakozási lehetőséghez jutnak. Minden kurzuson 20-30 mérnökhallgató vesz részt.

A különböző BEST-csoportok az év során rövid, 1-2 hetes kurzusokat rendeznek, amelyeken a diákok bővebb ismeretet szerezhetnek az érdeklődési körüknek megfelelő témákhoz kapcsolódóan. Emellett oktatási ügyeket érintő, mérnöki versenyekhez kapcsolódó és szabadidős tevékenységeken is részt vehetnek.

Oktatási eseményeken a résztvevők az egyetem oktatói vagy különféle cégektől érkező szakértők által tartott órákon bővítik tudásukat, illetve cégeket, ipari üzemeket, kutatóközpontokat látogatnak, és esetenként esettanulmányok elvégzésében is szerepet kapnak.

Az oktatásról szóló programok főként különböző, a műszaki tudományokhoz, közgazdasághoz, marketinghez és menedzsmenthez kapcsoló témákra épülnek.

A kurzusok végén a diákok vizsgán vesznek részt, amelynek célja, hogy felmérje a kurzus hatásait és a résztvevők tudását. Számos felsőoktatási intézet egyre több ilyen kurzust ismer el, így a programot teljesítő diákok egyetemükön akár kreditet is kaphatnak a kurzus sikeres elvégzéséért.

A BEST kurzusainak listája itt érhető el:

https://best.eu.org/student/courses/deadlines.jsp?season=winter16

Gyakorlati tudnivalók:

A helyi szervező BEST-csoport a program teljes időtartamában felel a szállásért, a megélhetési és az órák/vizsga helyszínére történő utazás költségének megtérítéséért, az oktatás és a segédanyagok díjának fedezésért, valamint a közösségi tevékenységek szervezéséért.

A helyi szervezőcsoport földrajzi helyzetétől függően részvételi díj megállapítható:

  • A díj maximális értéke napi 4 euró (ami nem haladja meg a 45 eurót összesen).  

A jelentkezésre jogosultak:

A jelentkezés menete:

Keresse fel a „Hogyan jelentkezzem” weboldalt, majd kövesse az utasításokat.

A szervező csoport fogadja a jelentkezéseket, majd a jelentkezők tartózkodási helyének meghatározása, motivációs levelük elbírálása és tanulmányi hátterük vizsgálata után kiválasztja a résztvevőket.

 Határidő: 2017. május 7. 23:00 CET (a 2019. szeptember 11. és november 12. között megrendezésre kerülő események esetében).

Kapcsolat

BEST-Board of European Students of Technology
info@BEST.eu.org
http://www.best.eu.org/index.jsp