Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

PÁLYÁZATOK

FARE Futball a Rasszizmus Ellen Európában Akcióhét Támogatások

Az európai futballstadionokban és azokon kívül jelentkező rasszista megmozdulások ellen lép fel a FARE (Futballal a Rasszizmus Ellen Európában – Football Against Racism in Europe) hálózata, amely a diszkrimináció csökkentése érdekében indított tevékenységeket hangolja össze. Az effajta diszkrimináció ellen minden évben akcióhetet hirdet a szervezet, melynek keretében a futballrajongók, az etnikai kessebbségek tagjai, valamint a futballklubok fejezik ki szolidarításukat. Idén az akcióhétre 2016. október 6-20. között kerül sor.

Az Akcióhét során a FARE kisebb összegű támogatásban részesít több helyi kezdeményezést is; a támogatásban többféle területen tevékenykedő szereplő részesülhet: rajongói klubok, etnikai kisebbségek és migránsok szervezetei, menekültek és menedékkérők, amatőr futballklubok, diszkrimináció-ellenes csoportok, iskolák és ifjúsági csoportok is pályázhatnak.

Emellett a FARE és partnere, az UEFA az európai futball közösség egészét is arra kéri, vegyen részt a közelgő Akcióhét programján.

A támogatás a tevékenységek széles körét érinti; a tervezett tevékenység megvalósulhat molinók, szurkolói magazinok, szórólapok és poszterek elkészítése, szurkolói előadások-koreográfiák bemutatása, stadionbéli támogató tevékenység és közösségi napok formájában. Emellett diszkrimináció-ellenes meccsek, versenyek és viták rendezésével is hozzájárulnak a szervezők célkitűzéseinek eléréséhez.

A FARE Akcióhét kiemelt céljai:

  • az etnikai kisebbségek és migránsok nagyobb arányú részvétele;
  • a nők és lányok bevonása;
  • a játék során megjelenő homofóbia elleni fellépés.

 

Emellett a FARE szeretné elősegíteni még több dél-európai csoport részvételét az Akcióhéten.

Gyakorlati ötletek és tanácsok a jelentkezési lapon találhatók.

Feltételek:

  • A tevékenység a diszkrimináció-ellenességhez, a társadalmi bevonáshoz és a futballhoz kapcsolódik.
  • A program támogatja a migránsok, etnikai kisebbségek vagy egyéb célcsoportok (menekültek, menedékkérők, nők, LGBT-közösségek vagy fogyatékkal élők) tagjainak bevonását.

 

A támogatás maximális összege 500 euró.

Határidő: 2016. szeptember 6.

A jelentkezésről bővebb információ az alábbi honlapon található.

Kapcsolat

FARE - Football Against Racism in Europe
+44 20 72536795
info@farenet.org
http://www.farenet.org/