Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

FELHÍVÁSOK

Shining Stars of Europe Videópályázat

A világ fiataljai számára rendezett Shining Stars of Europe Videópályázaton olyan, 150 másodpercnél nem hosszabb kisfilmekkel versenyeznek a jelentkezők, amelyek egy különösen hatékony, együttműködésen alapuló projektet mutatnak be. A projekt szervezetek és a videókészítő szervezésében is létrejöhet.

A részvétel feltételei

A jelentkezők egy olyan partnerszervezet megjelölésével vehetnek részt a versenyben, amely fejlesztési együttműködéssel foglalkozik. A döntést segíti a pályázat weboldalán megtalálható, a fejlesztési együttműködés területén tevékenykedő szervezetek listája. Emellett a verseny szervezői is segítenek az együttműködés létrehozásában.

Amennyiben a résztvevők saját projektjüket vagy projektötletüket szeretnék bemutatni, a partnerszervezettel közös munka nem kötelező. Ehelyett valamelyik fejlesztési együttműködési projektjüket kell a videó témájaként megjelölni.

A filmről egy bemutató leírás is készül, amelyben bemutatásra kerül a klip története, annak kontextusa, illetve a pályázó videókészítés közben szerzett tapasztalatai. A bemutató szöveg készülhet a résztvevők által szabadon választott nyelven. Angol fordítás szükséges abban az esetben, ha a választott nyelv nem az angol.

Nemzetközi és több tudományterületről érkező zsűri jelöli ki a húsz döntőst, akik közül a győzteseket online szavazás, közönségszavazás és a zsűri döntése alapján választják ki.

Nyeremények

A három legjobb pályázat egyenként 1000 euró összegű pénzjutalomban részesül, amelyet az Európai Bizottság Luxemburgi Képviselete ajánlott fel.

A pályaművek leadásának határideje: 2015. szeptember 30.

További információk: http://www.shiningstarsofeurope.eu

Kapcsolat

Shining Stars of Europe
http://www.shiningstarsofeurope.eu/contact
http://www.shiningstarsofeurope.eu