Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.01.15. ÖSZTÖNDÍJAK

Bogliasco Ösztöndíjprogram

Az ösztöndíjakat (származásra való tekintet nélkül) olyan szakképzett személyeknek ítélik oda, akik magas fokú kreatív vagy tudományos tevékenységet végeznek a következő területek valamelyikén: archeológia, építészet, klasszikus kultúrák, tánc, film vagy videó, történelem, tájépítészet, irodalom, zene, filozófia, színművészet, vizuális művészetek.

A tudományos központ a művészeti területeken belül mind a kreatív, mind a tudományos munkát elismeri (pl. művészettörténet, zenetudomány, filmkritika, stb.) Emellett egyes előadóművészetekkel kapcsolatban (zene, színművészet) fontos megjegyezni, hogy a központban nem áll rendelkezésre próbastúdió azok számára, akik csupán előadásukon szeretnének dolgozni. Ugyanakkor a Bogliasco Alapítvány 2013 óta egy korszerű, 365 négyzetméteres, rugós padlós, marley felülettel, tükrökkel, mozgatható rudakkal, audiovizuális kivetítővel, valamint audiovizuális kivetítő és felvevő készülékekkel felszerelt táncstúdióval rendelkezik.

Évente nagyjából 50 ösztöndíjat ítélnek oda. A Liguria Tudományos Központban az ösztöndíjas származásától, szakterületétől és más követelményektől függően 30-34 nap tölthető el.

A jelentkezéseket évente kétszer vizsgálják felül.

Az ösztöndíjas és az őket elkísérő hozzátartozók lakhatási és megélhetési költségeit fedezik a központban való tartózkodás alatt.

A jelentkezők:

  • életkorukhoz és eddig megszerzett tapasztalatukhoz mérten saját területükön jelentős eredménnyel rendelkeznek

  • mellékelik a Bogliascóban megvalósítandó projektjük részleteit

A programra való pályázás feltétele a jelentkezési díj befizetése.

Jelentkezési határidők:

  • 2017. január 15. az őszi szemeszterre illetve

  • 2017. április 15. a tavaszi szemeszterre

Bővebben a jelentkezés menetéről: http://www.bfge.org/en/apply

Határidő: 2018.01.15.

Kapcsolat

Fondazione Bogliasco
info@bfge.org
http://www.bfge.org/