Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

FELHÍVÁSOK

World Summit Youth Award (WSYA)

A világszintű World Summit Youth Award (WSYA) elnyeréséért indított pályázat keretében fiatalok tervezhetnek online vagy mobilos felületeket a legsürgetőbb globális problémák megoldása érdekében.

A kezdeményezés olyan inspiráló internetes tartalom megtervezésére ad lehetőséget harminc évnél fiatalabb tervezők és e-tartalom készítők számára, amely elősegítheti az ENSZ Fenntartható Fejlődés Céljainak (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs) népszerűsítését és megvalósítását. A Wourld Summit Youth Award díjazza az e-tartalom és technológiai kreativitás területén megjelenő hasznos gyakorlatokat; bemutatja, miként tudnak a fiatalok kiemelkedő digitális tartalmat létrehozni; valamint az ENSZ tagállamaiból érkezők számára közös munkafelületként is szolgál.

A munkák a következő hat kategóriához kapcsolódóan készülhetnek:

 1. A szegénység, éhezés és járványok elleni küzdelem

 2. Mindenki számára elérhetővé tehető oktatás

 3. Nők előrelépése

 4. Zölddé válás, környezetváltozás

 5. Digitális generáció

 6. A fenntartható fejlődés célok innovációja

Jelentkezési feltételek

 • A projekteket 2014. január 1-je után kell megvalósítani (a korábban megvalósított projektek vagy termékek esetében a pályázóknak dokumentálnia kell, az elkészültük utáni időszakban milyen jelentősebb változások és/vagy fejlesztések és/vagy kiegészítések történtek).

 • A projekben 30 évnél fiatalabb (1986. január 1-je után született), ENSZ illetve UNESCO tagországban élő személyek vehetnek részt.

 • A leadás időpontjakor a projekteknek vagy termékeknek teljes mértékben működnie kell.

 • A munkáknak az interneten is elérhetőnek kell lennie.

 • A projektekben nem fordulhat elő sértő vagy plágiumgyanús tartalom, és arra felhatalmazott személy vehet részt azok kivitelezésében.

 • Egy pályázó abban az esetben adhat be több pályamunkát, ha mindegyik projektet/terméket külön regisztrál.

Díjak:

Minden kategóriában hirdetnek győztest, és emellett kategóriánként legfeljebb három főt díjaznak még.

A győztesek a World Summit Youth Award (WSYA) győzelmi ünnepségén bemutathatják a megtervezett internetes felületeket.

A jelentkezés menete

 • A projekteket egy Youthaward Követ vagy egy korábbi győztes bírálja el. Amennyiben a projektet megfelelőnek ítélik, automatikusan bekerül a második fordulóba.

 • A jelentkezők munkáikat a Youthaward adatbázisába tölthetik fel. A projekteket az első körben elbírálják, majd a kategóriánként legjobbnak ítélt projektek versenyeznek tovább.

Határidő: 2016. augusztus 31.

További információk: http://youthaward.org

Kapcsolat

World Summit Awards
http://youthaward.org