Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

FELHÍVÁSOK

Fotópályázat – Mit jelent számodra a természettudomány?

A “Science: It’s a girl thing!”, az Európai Bizottság által indított kampány annak érdekében indult, hogy a lányokat a természettudományos pálya választására ösztönözze.

Ki jelentkezhet?

13 és 18 év közötti fiatalok alkothatnak csapatot. A csapattagok feladata, hogy egy fotó segítségével kimutassák, mit jelentenek számukra a természettudományok.

A csoportokban a 28 EU-tagállamból érkező három-három fő indulhat, minimum két lány részvételével.

A jelentkezők csak egy csapatnak lehetnek tagjai.

A részvételről

A képeket minden hónap 16-a (kezdő időpont: 00:01 CET) és a hónap záró napja (23:59-ig CET) között lehet beküldeni a Science: It’s a girl thing! weboldalra.

A csapatok egy-egy képpel pályázhatnak.

Az alkotásokat egy online szavazó rendszer segítségével értékelik; a három győztes képet a szavazás eredménye alapján választják ki.

A 12 hónap nyertes fotói közül zsűri választja ki a három legjobb alkotást. A szavazás minden hónap első napján (00:01 CET kezdettel) kezdődik, és minden hónapban 15-éig tart (23:59-ig CET).

A hónap nyerteseiről a honlapon adnak tájékoztatást a szavazás lezárását követő héten. A verseny végeredményét szintén a honlapon hirdetik ki 2015. május 25-én.

Nyeremények

  • Az első helyezettek három napos részvételt nyernek a Milánóban megrendezésre kerülő, a European Union Contest for Young Scientists (EUCYS) versenyre 2015 szeptemberében.
  • A második helyezettek az ICE Watch óráját nyerik, amelyen a Bizottság kampányának „Science: It’s a girl thing!” szlogenje látható.
  • A harmadik helyezett csapat tagjai Xoopar Boy/Girl bluetooth kapcsolatos hangszóróval lesznek gazdagabbak, amelyen a Bizottság kampányának „Science: It’s a girl thing” szlogenje szerepel.

Határidők:

  • 2015. március 15.
  • 2015. április 30.

További információk: http://science-girl-thing.eu/en/contest

Kapcsolat