Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

FELHÍVÁSOK

Európai Vállalkozástámogatás Díj

Az Európai Vállalkozástámogatás Díj a vállalkozások támogatása érdekében elismerésben részesíti és jutalmazza a helyi és regionális szervezetek kezdeményezéseit. Célja, hogy felhívja a figyelmet a sikeres vállalkozások tevékenységére, valamint a vállalkozások Európa gazdaságának fejlesztésében elért sikereit is méltatja.

Célkitűzések:

  • Sikeres eljárások felkutatása és elismerése;
  • A leghatékonyabb vállalkozói vezérelvek és gyakorlatok bemutatása, megosztása;
  • A figyelem felhívása a vállalkozók társadalomban játszott szerepére;
  • A potenciális vállalkozók motiválása és inspirálása.

A Bizottság szándéka szerint a díjakat elnyerő győztesek példát mutatnak majd Európa minden régiójában, és ezáltal lendületet kaphatnak a vállalkozók és a vállalkozási kedv is.

A következő hat kategória jelenik meg a pályázaton:

  1. A vállalkozói kedv erősítése: a vállalkozói gondolkodásmód kialakítása, főképp a fiatalok és a nők körében;
  2. Képességekbe való beruházás: a vállalkozói és menedzsment képességek fejlesztése;
  3. Az üzleti környezet javítása: a vállalkozói start-upok és a növekedés támogatása, az üzleteket érintő jogalkotási és adminisztratív folyamatok egyszerűsítése;
  4. Az üzlet nemzetközivé válásának elősegítése: a vállalkozások és főleg a kis- és középvállalkozások (kkv-k) ösztönzése arra, hogy több hasznot termeljenek az EU-n belüli és azon kívüli piacok kínálta lehetőségek által.
  5. A zöld piacok és az erőforrás-hatékonyság fejlesztésének támogatása: támogatja a kkv-k zöld piacokhoz való hozzáférését, és segíti erőforrás-hatéknyságukat, többek között a „zöld készségek” fejlesztésével, kapcsolatteremtéssel, illetve finanszírozással.
  6. Felelős és befogadó vállalkozás: erősíti a vállalati társadalmi felelősségvállalást a hátrányos helyzetű csoportok között, így például a munkanélküliek, a migránsok, a fogyatékkal élők vagy a kisebbségi csoportba tartozók között.

 

A zsűri nagydíját kapja az a pályamű, amely a legkreatívabb és leginspirálóbb európai vállalkozói kezdeményezésnek bizonyul.

Az Európai Bizottság vállalkozói programjában részt vevő országok (a 28 tagállam, Izland, Norvégia, Szerbia és Törökország) helyi és regionális szervezetei jelentkezhetnek. Ide tartoznak a kis- és nagyvárosok, régiók, közösségek, állami és magán partnerség magánszervezetek és vállalkozók között, oktatási programok, valamint üzleti szervezetek.

A jelentkezés kétkörös kiválasztási eljárás során történik. Csak azok válnak esélyessé az európai díj elnyerésére, akik továbbjutnak az első, nemzeti kiválasztási fordulón. Országonként legfeljebb két jelöltet választanak ki, akik indulhatnak a díjért.

Minden jelentkező meghívást kap a díjátadó ceremóniára, amelyet az Európai KKV Hét (European SME Week) keretein belül a kkv közgyűlésen (SME Assembly) rendeznek meg.

A zsűrit európai vállalkozók, vezető üzletemberek, tudósok, valamint a nemzeti kormányok és az Európai Bizottság tagjai alkotják.

Határidő: országonként eltérő. Kérjük, további információért forduljon az Európai Vállalkozástámogatás Díjjal foglalkozó nemzeti irodájához: http://bit.ly/17Mtglr

További információk: http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards/index_en.htm

Kapcsolat

DG Growth - Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs
+44 (0)20 7400 8995
eu.enterprise.promotion.awards@hanovercomms.com
http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards/index_en.htm