Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2019.08.19. GYAKORNOKI HELYEK

Gyakornokság az Európai Központi Bankban

Gyakornoki lehetőséget kínál gazdasági, pénzügyi statisztika, üzleti ügyvitel, jog, emberi erőforrások és a fordítás stb. területén tanuló diákok számára az Európai Központi Bank.  Mesterfokú és posztgraduális képzést végző személyek jelentkezhetnek. Kivételes esetben alapképzést végző diákok is bekerülhetnek a programba.

Ez a gyakornoki megbízás lehetőséget kínál arra, hogy a diákok a gyakorlatban is alkalmazhassák az elméletben elsajátított tudást, betekintést nyerjenek az EKB tevékenységébe, folyamataiba, valamint hozzájárulhatnak, közvetlen vagy közvetett módon az EKB célkitűzéseinek megvalósításához.

A gyakornokságok háromtól tizenkét hónapig terjedhetnek. A munka többek között kutatómunkát, beszámoló tervezetek elkészítését, statisztikai adatok összeállítását és ad hoc elemzések részvételét foglal magában. A gyakornokok havi anyagi támogatásban részesülnek a feladatoktól és képzettségüktől függően.

Többféle gyakornoki lehetőség is megpályázható az év során az EKB berkein belül. Emellett létezik két állandó program is, a Kutatási Főigazgatóság (Directorate General Research) által működtetett EKB Diákkutatói Gyakornoki Program (ECB Student Research Programme), valamint az EKB Statisztikai Főigazgatósága szervezte EKB Statisztikai Gyakornoki Program (ECB Statistics Traineeship Programme).

 

Az EKB Diákkutatói Gyakornoki Program (ECB Student Research Programme)

A program azoknak a nagyreményű, posztgraduális képzésben tanuló diákoknak szól, akik sikeresen befejezték tanulmányaikat és érdeklődnek a szakpolitikai szempontból releváns és alkalmazott kutatások iránt. Az alkalmas jelentkezők már rendelkezniük kell legalább alapképzésben szerzett felsőfokú végzettséggel a közgazdaságtan, a statisztika, a pénzügy, az informatika, a matematika terén vagy más egyéb releváns területen, és azonos területen már posztgraduális (mesterképzés/ PhD képzés) képzésben kell részt venniük.

 

Alkalmas jelentkező lehet, aki:

-      elmúlt 18 éves, és folyékonyan beszéli az angol nyelvet, valamint az unió egy másik hivatalos nyelvét;

-      az Unió egyik tagállamának vagy társult országának állampolgára;

-      rendelkezik legalább alapfokú felsőfokú képzettséggel;

és legutóbb megszerzett képesítésük elnyerése óta:

-      maximum egyéves szakmai tapasztalattal rendelkezhetnek;

-      kevesebb, mint 6 hónapig dolgoztak gyakornokként;

-      még nem voltak EKB gyakornokok vagy nem dolgoztak az EKB-nál;

 

Az aktuális gyakornoki lehetőségeket az EKB a honlapján teszi közzé: http://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/index.en.html​

Jelentkezni az aktuálisan elérhető pozíciók hirdetési oldalán található elektronikus dokumentum kitöltésével lehet.

Határidő: 2019.08.19.

Kapcsolat

European Central Bank - ECB
+49 69 13 44 0
http://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html