Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2019.12.31. GYAKORNOKI HELYEK

NATO Gyakornoki program • NATO Gyakornoki Program     A NATO Központ gyakornoki programot szervez. Célja, hogy kis számú diáknak adjon gyakornoki lehetõséget a NATO Nemzetközi Munkatársai között a NATO Központban, Brüsszelben.
  ‰vente egy pályázati felhívás van, márciustól júniusig két kezdõ idõponttal, a következõ év szeptemberétõl és márciusától. A gyakornoki idõszak 6 hónapig tart.

  A program céljai:
  A NATO Gyakornoki Programnak négy fõ célja van:  ·  elméleti és technikai alapismeretek átadása a gyakornokok számára, melyek hasznosak lehetnek a késõbbi munka során, akár mint a személyzet tagjaként.  ·  lehetõséget biztosítani a gyakornokok számára, hogy jobban megismerjék a NATO tevékenységét.  ·  változatos munkavégzés biztosítása.  ·  a NATO jobb megismertetése a tagországokban.

  Mit nyújt a NATO?  ·  Tapasztalat szerzési lehetõséget egy nemzetközi szervezetnél, melyet az önéletrajzukban is fel tudnak majd tûntetni.   ·  A következõ területeken lehet gyakornoki munkát folytatni: Védelmi Politika és Tervezés, Vezetés Menedzsment, NATO Biztonság Iroda, Hadmûveletek, Politikai œgyek és Biztonság Politikai Diplomácia.  ·  Térítések: A gyakornok 600 Eurós általány összeget kap havonta.  A fizetés nem ment fel az adózás alól.
  Kizárólag a NATO Központ által megnevezett NATO œgynökségek és Testületek kínálhatnak gyakornoki programot.

  Pályázati feltételek:
  Azon hallgatók jelentkezhetnek, akik:  ·  Betöltötték a 21. életévüket (a biztosítás miatt)  ·  Valamelyik NATO tagállamból származnak  ·  Legalább 2 év felsõfokú jogviszonnyal rendelkeznek  ·  Rendelkeznek valamelyik hivatalos NATO nyelv magas szintû ismeretével (angol vagy francia).  ·  Rendelkeznek egészség biztosítással és figyelembe veszik a belga hatóságok intézkedéseit belgiumi tartózkodásuk ideje alatt
  Minden gyakornokot arra kérnek, kérjen engedélyt a nemzeti hatóságoktól a NATO-ban való foglalkoztatásukat illetõen.

  Határidõ: 2011. május 20. (volt)

 • A 2013-as felhívás 2012 tavaszán indul. 

  Kérjük, alaposan tanulmányozni a pályázati útmutatót. • Határidő: 2019.12.31.

  Kapcsolat