Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2017.10.31. GYAKORNOKI HELYEK

Szakmai gyakorlat a Világbanknál

A Világbank gyakornoki programot ajánl fel olyan fiatalok számára, akik többet szeretnének tudni az emberek életét világszerte érintő gazdasági és társadalmi kérdésekről. A programok olyan tanulási és munkalehetőségeket kínálnak, amelyek egyúttal első kézből kapott tapasztalatokkal is szolgálnak. 

 A gyakornoki program az egyetemi végzős hallgatók számára ajánl fel lehetőséget arra, hogy tapasztalatok szerezzenek a nemzetközi környezetben végzett munka területén

A fizetett gyakornoki programok télen és nyáron  futnak. A pályázóknak a Világbank valamely tagországából kell származniuk, rendelkezniük kell főiskolai szintû diplomával, és egyetemi diplomát nyújtó szak vagy PhD program nappali tagozatos hallgatói kell, hogy legyenek. További követelmény, hogy a gyakornoki program befejezése után szándékukban álljon tanulmányaik nappali tagozaton történő folytatása.

Erre a program tipikusan az alábbi szakterületek hallgatóinak jelentkezését várják: közgazdaságtan, pénzügy, emberi erőforrás fejlesztés (népegészség, oktatás, élelmezés/táplálkozás, demográfia), társadalomtudományok (antropológia, szociológia), mezőgazdaság, vállalkozásfejlesztés, valamint egyéb szakterületek. A gyakornoki hely betöltéséhez az angol nyelv kiváló ismerete szükséges.

A Világbank a gyakornokokat órabérben fizeti, és lehetőség szerint hozzájárul az útiköltségükhöz. A gyakornokoknak a szállásukról maguknak kell gondoskodniuk. A legtöbb gyakornoki pozíció Washington DC-ben található. A gyakorlat időtartama legalább négy hét.

Határidők:

 

 

  • Nyár (júniustól szeptemberig) – a jelentkezés a nyári programra december 1-től január 31-ig tart
  • Tél (decembertől márciusig) – a jelentkezés a téli programra szeptember 1-től október 31-ig tart.

 

 

A jelentkezéseket on-line kell benyújtani. A Világbank felajánl különböző régió-specifikus gyakornoki programot is. Ezekről itt  lehet tájékozódni.

 

 

Határidő: 2017.10.31.

Kapcsolat

World Bank Office
+32-2 552 00 52
Hbridi@worldbank.org
http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/EXTABOUTU