Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.01.31. ÖSZTÖNDÍJAK

Posztgraduális tanulmányok az Európai Egyetemi Intézetnél

Az Európai Egyetemi Intézet haladó akadémiai képzést biztosít PhD diákok számára. Az Európai Egyetemi Intézet az európai perspektívában folytat kutatásokat ( alapvető kutatás, összehasonlító kutatás és közösségi kutatás).

Doktori képzéseket a következő tanszékek kínálnak:

  • Történelem és civilizáció tanszék
  • Közgazdasági tanszék
  • Jogi tanszék
  • Politikai és társadalmi tanszék

A kutató diákok tanulmányaikat 1-3 év közötti időszakban folytathatják. Három éves az intézeti doktorátus, egy éves tanulmány az összehasonlító, az európai és nemzetközi joggal kapcsolatban vagy kivételes esetekben egy vagy két év doktori képzés az Intézetnél a  diplomamunka otthoni egyetemi megvédése előtt.

A jelentkezőknek az Európai Unió két hivatalos nyelvének megfelelő tudásával kell rendelkezniük. Mindemellett elő kell terjeszteniük egy specifikus diplomamunka projektet, melynek az intézet által végzett kutatási területeket kell érintenie. A kutatási előterjesztés elkészítéséhez a segédlet megtalálható a pályázati formanyomtatvány hátsó oldalán.

A posztgraduális felvételi pályázatok beadási határideje: évente január 31.

A részletes információ a programokról, a felvételről, a pályázati feltételekről a posztgraduális tanulmányokat folytatásával kapcsolatban az Európai Unió tagállamai, az Európai Egyetemi Intézet társult tagállamai ( Norvégia, Svájc) és nem európai uniós tagállamok ( Közép és Kelet Európa/ Orosz Föderáció/ F K, a Földközi-tenger déli és keleti térsége és más nem európai uniós tagállamok állampolgárai részére: http://www.eui.eu/ProgrammesAndFellowships/DoctoralProgramme/AdmissionRequirements.aspx.

 

Határidő: 2018.01.31.

Kapcsolat

European University Institute, Florence
+ 39 055 4685499
http://www.eui.eu/Home.aspx