Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

KÉPZÉSEK

AEGEE Nyári Egyetem

Az AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe; Európai Hallgatók Egyesülete) olyan diákszervezet, amely támogatja az egyesült Európa gondolatát, a nemzetek közötti együttműködést, kommunikációt és a diákok találkozását, valamint törekszik arra, hogy létrehozza a holnap nyitott és toleráns társadalmát. Az AEGEE interdiszciplináris, önkéntes alapon működő, politikailag független, nonprofit civil szervezet, amely Európa-szerte 40 országban, 200 egyetemi városban van jelen. Fő tevékenységi területe a békét és stabilitást, a felsőoktatást, az aktív állampolgárságot és a kulturális cserét foglalja magában.

Az AEGEE helyi csoportjainak többsége (az ún. „antennák”) minden évben „nyári egyetemeket” szervez az interkulturális megértés előmozdításáért. A hallgatók egy másik ország antennájához utazhatnak, ahol az őket vendégül látó diákok megismertetik velük saját nyelvüket és kultúrájukat.

Az általános elgondolás szerint a résztvevő diákok ingyenes vendéglátásban részesülnek, hogy számukra az európai utak megfizethetővé váljanak, s legfőképpen, hogy kommunikációba léphessenek más diákokkal.

A nyári egyetem különféle programokat kínál: nyári tanfolyamok; emelt szintű nyári tanfolyamok; utazó nyári egyetem.
Az egyes antennák tevékenységét egy európai szintű vezetőtanács (Comité Directeur) koordinálja.

A Nyári Egyetemre való jelentkezés internetes úton:
1. Lépjünk be az AEGEE honlapjára.
2. Keressük ki a hozzánk legközelebb eső antennát;
3. Lépjünk kapcsolatba a helyi antennával! Itt megismerkedhetünk az AEGEE-vel és kiválaszthatunk legfeljebb három úticélt. Ekkor adhatjuk le jelentkezésünket.

 

 

Határidő: 2017. április 28. 

Kiválasztás időpontja: május 6-10. között.

A Nyári Egyetem időtartama 1 és 3 hét között váltakozik; a részvételi díj heti 98 euró.
További információ: http://www.projects.aegee.org/suct/su2017/index.php  

 

 


 

 

 

Kapcsolat