Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

GYAKORNOKI HELYEK

Az Európai Befektetési Bank Gyakornoki lehetõsége

Az Európai Befektetési Bank nyári munkalehetőséget kínál diákok és egyetemi hallgatók részére. Az Európai Befektetési Bank (EIB) az Európai Unió pénzügyi intézete. Feladata az integrációhoz való hozzájárulás, a fejlesztés és a gazdasági, szociális kohézió egyensúlyban tartása a tagállamok között.

 

 

Gyakornoki munka:

 

 

 

 

Az EIB részlegeiben jól felkészített trénerek vezetik az 5 hónapos gyakornoki munkát, melyet egy gyakornoki program előz meg, melynek fő területei a pénzügy, audit, gazdaság, mérnöki munkák és általános titkári feladatok.

 

 

 

 

 

A banki gyakornokok száma elég limitált és a részlegek igényeinek is meg kell felelniük, mindez a gyakornoki időszak hosszát is meghatározza. A képző tanácsadókat a fogadó osztály jelöli ki, aki útba igazítást ad a munkájukkal és a programmal kapcsolatban és a trénerek munkáját is felügyelik.

 

 

A kiválasztás feltételei:

 

 

 

 

A gyakornokokat a tagállamok országai válogatják ki. Limitált számban nem EU-s országból is jelentkezhetnek.

 

 

 

 

A pályázatok csak valamelyik bank belső munkanyelvén érkezhetnek be – angolul vagy franciául.

 

 

Azok a pályázók részesülnek előnyben, akik Európai integrációs tanulmányokat végeztek, kezdetek el, vagy melyek kapcsolódnak az EIB, mint EU-s pénzügyi intézet tevékenységéhez.

 

 

A gyakornokok zsebpénzt és egyéb támogatást kapnak, melynek összegét a bank HR igazgatója határozza meg. Hátrányos helyzetû pályázók kiegészítő zsebpénzt is kapnak.

 

 

 

 

A jelentkezési határidő folyamatos, a gyakornokság feltételei és a pályázati ûrlap az alábbi oldalról tölthető le:

 

 

 

 

 http://www.eib.org/jobs/

 

 

Nyári diákmunkák:

 

 

 

 

Az EIB limitált számú helyet biztosít nyári diákmunkára júniustól szeptemberig tartó időszakra, mely lehetőséget biztosít munkatapasztalat szerzésre és egy kis zsebpénzhez jutáshoz.

 

 

A diákok feladata általános asszisztensi és adminisztratív teendők ellátása. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében sorsolással kerülnek kiválasztásra a diákok.

 

 

A kiválasztás feltételei:

 

 

 

 

17 és 25 év közti diákok jelentkezhetnek.

 

 

Határidő: minden évben április 9.

 

 

 

 

Az érdeklődők itt tájékozódhatnak: http://bit.ly/209pSrh

 

 

Kapcsolat

European Investment Bank Institute
+352 4379 75000
http://institute.eib.org/contact-us-2
http://institute.eib.org