Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2020.02.24. GYAKORNOKI HELYEK

Az Európai Befektetési Bank Gyakornoki lehetõsége

Az Európai Befektetési Bank nyári munkalehetőséget kínál diákok és egyetemi hallgatók részére. Az Európai Befektetési Bank (EIB) az Európai Unió pénzügyi intézete. Feladata az integrációhoz való hozzájárulás, a fejlesztés és a gazdasági, szociális kohézió egyensúlyban tartása a tagállamok között.

 

Gyakornoki munkák:

Az EIB különböző részlegei ad hoc jelleggel választanak a jól képzett gyakornokok közül, akik öt hónapon keresztül követik majd a gyakornoki programot a következő területek valamelyikén: pénzügy, audit, gazdaság, mérnöki munkák és általános titkári feladatok.

A banki gyakornokok száma limitált és a részlegek igényeinek is meg kell felelniük, mindez a gyakornoki időszak hosszát is meghatározza. A képző tanácsadókat a fogadó osztály jelöli ki, aki útba igazítást ad a munkájukkal és a programmal kapcsolatban és a trénerek munkáját is felügyelik.

 

A kiválasztás feltételei:

A gyakornokokat a tagállamok országai válogatják ki. Limitált számban nem EU-s országból is jelentkezhetnek (jelenleg: Törökországból, Szerbiából és Montenegróból).

A pályázókkal szemben elvárt, hogy a bankintézet valamelyik hivatalos nyelvét beszéljék – angolt vagy franciát.

Azok a pályázók részesülnek előnyben, akik európai integrációs tanulmányokat végeztek, kezdtek el, vagy melyek kapcsolódnak az EIB, mint EU-s pénzügyi intézet tevékenységéhez.

A gyakornokok zsebpénzt és egyéb támogatást kapnak, melynek összegét a bank HR igazgatója határozza meg. Hátrányos helyzetű pályázók kiegészítő zsebpénzt is kapnak.

A jelentkezési határidő, a gyakornokság feltételei és a pályázati ûrlap az alábbi oldalról tölthető le:

 http://www.eib.org/jobs/

 

Nyári diákmunkák:

Az EIB limitált számú helyet biztosít nyári diákmunkára július 1-től augusztus 1-ig tartó időszakra, mely lehetőséget biztosít munkatapasztalat szerzésre és egy kis zsebpénzhez jutáshoz.

A diákok feladata általános asszisztensi és adminisztratív teendők ellátása. Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében sorsolással kerülnek kiválasztásra a diákok.

 

A kiválasztás feltételei:

18 és 25 év közti diákok jelentkezhetnek.

A jelentkezők tanulói/hallgatói jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek;

A tanulók lehetőleg Luxemburg vagy annak környékén kell, hogy lakjanak, ugyanakkor más is jelentkezhet, ha a szállást a maga költségére meg tudja oldani;

a tanulók stabil angol és/vagy francia nyelvtudással kell, hogy rendelkezzenek.

 

A további tudnivalók itt.

 

 

Határidő: 2020.02.24.

Kapcsolat

European Investment Bank Institute
+352 4379 75000
http://institute.eib.org/contact-us-2
http://institute.eib.org