Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2017.09.30. GYAKORNOKI HELYEK

Gyakornoki lehetõség az Európai Bíróságnál

Az Európai Bíróság minden évben meghatározott számú gyakornoki helyet biztosít. Ezen helyek két kategóriára oszthatók: fizetett helyek az intézmény általános szolgálataiban és fizetetlen helyek a Bíróság tagjainak kabinetjében.

 

 

A gyakornokság célja a gyakornok megismertetése a Bíróság munkájával, valamint részére olyan feladat kitûzése, amely hasznos a Bíróság számára.

 

 

 

A gyakornokokra vonatkozó követelmények:

 

 

·  az Európai Unió valamely tagállamának állampolgára

 

 

·  jogi vagy politikatudományi egyetemi diploma ( a jog a meghatározó), ha szükséges akkor posztgraduális diplomával vagy egyenértékû szakmai tapasztalattal kiegészítve

 

 

·  az Európai Unió egy hivatalos nyelvének tökéletes és egy másik nyelvnek a megfelelő ismerete. A jó francia nyelvtudás azonban nagymértékben ajánlott.

 

 

A gyakornokság 10-től 12 hétig tarthat és azon friss diplomás tolmácsoknak íródott, akik az Interpretation Directorate (Tolmács Főigazgatóság) által javasolt nyelveket beszélik. A gyakornokoknak lehetőségük nyílik tolmácsolási készségük fejlesztésére, főleg az akták előkészítésében, szakszó-kutatásban és különböző gyakorlatokban, mint pl. a ’csendes fülke’. 

 

 

 

 

 A benyújtási határidő:

 

 

·  március 1-jétől július 31-ig terjedő gyakorlat határideje szeptember 30..

 

 

·  az október 1-jétől február 28-ig terjedő gyakorlat határideje április 30.

További információk: http://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7008/en

 

 

Határidő: 2017.09.30.

Kapcsolat