Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2019.09.17.

DG tolmácsolási ösztöndíj

Minden évben a Directorate General for Interpretation (más néven SCIC) számos ösztöndíjat kínál.

A Szolgálat tanulmányi ösztöndíjára olyan hallgatók pályázhatnak, akik, szakterülettõl függetlenül, részt vesznek valamely elismert egyetem, vagy egyetemi szintû képzést biztosító intézmény nappali tagozatos tolmácsképzõ programjában. A kurzus sikeres elvégzése után a résztvevõk hivatásos konferencia-tolmács minõsítést szereznek, mely mind konszekutív, mind pedig szinkrontolmácsolásra vonatkozik.

 

Pályázati feltételek:

  • A pályázó az EU valamely tagállamának vagy Albániának, Észak-Macedóniának, Montegrónak, Szerbiának, Törökországnak a lakosa.
  • A pályázó a 2019/2020-as akadémiai évre pályázott vagy pályázni szándékozik valamely elismert egyetem vagy egyetemi szintű intézmény tolmács mesterképzésére. Azokra a kurzusokra, amelyek több mint egy évig tartanak, csupán végzős hallgatók jelentkezhetnek.
  • A jelentkezés feltétele a 2019/2020-as év képzési költségének rendezése (a mesterképzés utolsó éve). A mesterképzést költségtérítéses formában folytató hallgatók nem pályázhatnak.
  • A pályázás csupán a következő élő nyelvek esetében lehetséges: bolgár, horvát, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, ír, olasz, litván, máltai, portugál, román, szlovák, szlovén, svéd.
  • Vagy valamelyik aktív nyelvet a képzés keretében hallgatja: újrakezdő angol, francia vagy német, valamint észt, magyar, lett, lengyel, román, szlovák, és spanyol. 
  • És a pályázó passzív nyelvei és/vagy újrakezdő nyelvei a következő profilok valamelyikével összhangban van.

 

Az ösztöndíj a 2019/2020-as akedémiai év képzési költségével egyezik meg, maximum 2400 eurós határig.

 

Hogyan lehet pályázni?

A pályázónak elsőször is ki kell töltenie a 2019/2020-as jelentlkezési lapot (kötelező!) és fel kell töltenie a következő dokumuntumokat:

1. az útlevél vagy személyi igazolvány másolata (eleje és hátulja egyaránt);

2. részletes önéletrajz franciául, németül vagy angolul, amely tartalmazza az összes készséget (az Europass minta használata kötelező);

3. anyanyelvű rövid motivációs levél (250 és 500 szó között);

4. a kitöltött egyetemi információs lap szkennelt változata

5. a bank adatokat tartalmazó lap, megfelelően aláírva és keltezve (a kitöltést nagyban segíti a lap alján található lábjegyzetek alapos átolvasása)

6. a jogi személy formanyomtatványa, megfelelően aláírt és keltezett

7. az utolsó egyetemi végzettségről készült másolat.

 

Pályázási határidő: 2019. szeptember 17. éjfél előtt

További részletek: http://bit.ly/TUNF0I

 

 

 

 

 

Határidő: 2019.09.17.

Kapcsolat

European Commission
scic-bursaries@ec.europa.eu
http://scic.ec.europa.eu/europa/jcms/j_8/home