Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2018.11.05. GYAKORNOKI HELYEK

EurodüsszeiaEURODœSSZEIA az Európai Régiók közti csereprogram. 18 és 30 év közötti fiatalok számára teremt lehetõséget egy 3-7 hónapig tartó fizetett szakmai képzésre egy külföldi vállalkozásban. A program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatra tegyenek szert, miközben idegennyelvi tudásukat is fejlesztik.

Nyelvi képzés: a Régiók nagy többsége a képzésben résztvevõk érkezésekor nyelvtanfolyamot indít. Ez lehet egy intenzív tanfolyam, amely a vállalkozásban való gyakorlat elõtt három vagy négy hétig tart, vagy lehet egy hosszabb idõtartamú képzés, amely a gyakorlati képzéssel egyidejûleg tart.

Gyakornoki képzés: a vállalkozásban eltöltött idõ alatt, a kedvezményezett gyakornok az elhelyezés megkezdése elõtt meghatározott pozíciót tölti be. A gyakornok a fogadó fél szabályaihoz és idõrendjéhez igazodik.
Szakképesítés nem szükséges, a beérkezõ jelentkezéseket a vállalkozás elvárásaival összehangoljuk. Minden költséget a fogadó fél fizet. A gyakornokok vagy ösztöndíjas juttatást kapnak a fogadó régiótól, vagy bért kapnak a cégtõl, attól függõen, hogy az adott régióban hogyan mûködik az Eurodüsszeia program. Minden gyakornokot a fogadó régió szociális biztonsági rendszere védi.
Célcsoportok: munkakeresõk, fiatal végzõs hallgatók, 18-30 év közötti fiatalok. Az alkalmas résztvevõ az Európai Régiók Gyûlésében (Assembly of European Region) részt vevõ országból kerül ki, mely a gyakornokok küldésében és fogadásában is részt vesz.

A programban résztvevõ régiók:·  Belgium: Bruxelles Capitale, Wallonie- Bosznia Herzegovina: Republika Srpska·  Horvátország: Isztria, Varazdin, Sisak-Moslavina, Splitsko-Dalmatinski, Zagreb·  Franciaország: Bourgogne, Champagne-Ardenne, Franche-Comté, Ile de France, Limousin, Picardie, Poitou-Charentes, Rhône Alpes·  Németország: Baden-Würtemberg·  Adjara (Grúzia): Batumi·  Olaszország: Val d'Aosta·  Norvégia: Akershus·  Portugália: Açores, Madère·  Románia: Arges, Caras Severin, Harghita, Hunedoara, Timis- Szerbia: Vojvodina·  Spanyolország: Andalucia, Castilla y León, Catalunya, Murcia, Valencia ·  Svájc: Jura, Ticino, Valais, Friburg
Az –n régiójának Eurodüsszeia képviselõjének elérhetõségét és képzési ajánlatokat az alábbi Eurodüsszeia weboldalon talál. Ha a régiója nem tag, lépjen kapcsolatba az Eurodüsszeia fõtitkárságával. 


Határidő: 2018.11.05.

Kapcsolat

Secrétariat général Eurodyssée
agneta.kardos@cjtimis.ro
http://www.eurodyssee.eu