Nemzetközi lehetőségek fiatalok számára

2019.08.30. GYAKORNOKI HELYEK

Fordítói szakmai gyakorlat az Európai Bizottságnál

 A Bizottság évente kétszer rendez 5 hónapos szakmai továbbképzést azoknak a fiatal friss diplomásoknak, akik házon belüli fordítói tapasztalatokat kívánnak szerezni. Nem zárja ki azokat sem, akik – az élethosszig való tanulás program keretien belül – mostanában szereztek diplomát és egy új szakmai karrierbe kezdenek.

A kiválasztottakat az azonos anyanyelvû fordítókból álló fordító csoportokba osztják be. A gyakornokok ugyanolyan munkát végeznek, mint a kollegáik, anyanyelvükre vagy legalább kettõ fontosabb, a Közösségben használt nyelvre fordítanak. Egyes gyakornokok a nyelvi könyvtárba lesznek beosztva, mások a terminológiai csoportba, vagy más fordítói egységbe.

 

A jelentkezéshez szükséges:


  • Európai Uniós állampolgárság
  • Bejezett felsõfokú tanulmányok (egyetemi képzés) és megszerzett diploma vagy ezzel egyenértékû bizonyítvány a jelentkezési határidõig
  • Még nem vett részt gyakornoki programban más Európai Uniós intézménynél, vagy szervnél, vagy nem dolgozott ezeknél 6 hétnél (42 nap) tovább - a hétvégéket is ide értve
  • Képesség saját anyanyelvre való fordításra a Közösség két hivatalos nyelvérõl
  • Kiváló angol vagy német vagy francia nyelvtudás
  • Egy második, a Közösségben használt nyelv kiváló ismerete
     

A gyakornokok havi 1196,84 euró ösztöndíjat kapnak, illetve az útiköltségüket térítik. Baleset-és egészségbiztosítás szintén biztosított. Hátrányos helyzetû gyakornokok kiegészítést kaphatnak. A gyakornokság általában március 1-tõl október 1-ig tart, de a fordító szolgálat megítélése szerint más idõpontban is kezdhetnek.

 

A jelentkezés benyújtásához szükséges:

Kitölteni és beküldeni az on-line jelentkezési lapot

Elküldeni a jelentkezési lapot, lehetõleg ajánlott levélben, a határidõ lejárta elõtt

Bõvebb információ a jelentkezési teljes menetérõl: http://ec.europa.eu/stages/information/application_en.htm

 

A jelentkezési időszak 2019. július 16-án kezdődik, délben. 

 

Határidõk: 2019. augusztus 30. 12:00 (brüsszeli idő szerint). A gyakornoki időszak 2020. március 1-től 2020. július 31-ig tart.

 

További részletek: http://ec.europa.eu/stages/home_en

 

Határidő: 2019.08.30.

Kapcsolat

European Commission - Traineeships
+32 2 295 08 20
http://ec.europa.eu/stages