Ne add fel az álmaid, kezdj el tervezni!

2020.05.29. 08:57 Kategória: Ifjúsági mobilitás

A koronavírus járvány ellenére

...ne add fel az álmaidat a külföldi utazással kapcsolatban!

Ha külföldi úton gondolkozol éppen, valószínűleg számos szkeptikus pillantással kell szembenézned. Minden bizonnyal jelenleg szükséged lesz némi optimizmusra, hogy a külföldi utazáson gondolkozz, ugyanis mostanság az utazás nem igazán ajánlott. Emellett pedig azt sem tudjuk bizonyosan, hogy meddig maradnak fent a korlátozások. Noha mindennapok kezdenek is helyre állni idehaza, ez nem jelenti azt, hogy más országokban is hasonló a helyzet.

Mindazonáltal a koronavírus nem lehet ok arra, hogy feladd az álmodat teljes egészében. Bár a legtöbb fiatal most változtat a tervein, de ez nem jelenti azt, hogy a lehetőség örökre elveszett.

 

A mi tippjeink

Valószínűleg rugalmasabban kell hozzá állnod az utazáshoz a járvány lecsengése után, legyen szó az időpontról, az időtartamról vagy éppen az úticélról.

Bizonyosan már most el kell kezdened jelentkezni olyan lehetőségekre, amelyek csak 2021 második felében fognak elkezdődni. Fontos, hogy folyamatos kapcsolatban legyél a küldő és fogadó szervezeteddel. Emellett a koronavírussal kapcsolatos törlési és visszalépési korlátozásokkal is tisztában kell, hogy legyél mielőtt aláírod a szerződést. Ugyanakkor, ne feledd, hogy a külföldön való tartózkodás visszamondása vagy elhalasztása mindig lehetséges.

Emlékezz: számos alkalom van még arra, hogy külföldre utazz. Nem csak az iskola alatt vagy után, de a szakirányú továbbképzésben vagy felsőoktatásban eltöltött éveid során, vagy éppen ezek után is számos lehetőséged lesz arra, hogy anyagi támogatással külföldre utazz (általában 30 éves korodig).

 

Szóval: ne add fel az álmodozást! Kezdj el tervezni!Megosztom

2020 MÁJUS
Eurodesk történetek I. - Kettős identitással a hálózatban

Interjú László Cecíliával, a szolnoki Europe Direct iroda munkatársával.

Nemzetközi mobilitási programok érdekelnek? Kezdd velünk!

A nemzetközi Eurodesk hálózat 2020-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amelynek alkalmából interjúkat készítünk a magyar hálózat partnereivel.

Megjelent a Pályázati Pavilon tavaszi száma!

Az idei első Pályázati Pavilon középpontjában a fenntarthatóság áll, de emellett olvashattok még az idén 30 éves Eurodesk hálózatról, oktatásról és önkéntességről, valamint bemutatkoznak az idei Erasmus+ nívódíjas projektek is!