Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap 2020

2020.05.11. 14:30 Kategória: Aktív részvétel

Mindannyiunk számára fontos, hogy a fiatalok megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában. Ezért szervezzük meg immár kilencedik alkalommal a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napot.

Időpont: 2020.10.02. 10:00-15:30
Helyszín: Országház, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.

 

A Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 300 diák a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethet, csapatot alkotva helyi szintű problémáik megoldásán gondolkodhat a társaival közösen egy műhelyfoglalkozás keretében, bejárhatja az Országházat és megismerkedhet az EU ifjúsági lehetőségeivel, az Erasmus+ programmal és az Európai Szolidaritási Testülettel. A program fókuszában idén a helyi szintű ifjúsági kezdeményezések állnak.

 

A programra az idén tavasszal 10-11. évfolyamos középiskolai osztályok, csoportok jelentkezését várjuk.

A részvétel ingyenes.

 

Jelentkezni a Tempus Közalapítvány honlapján lehet, az alábbi linken. A felhívás részletei, valamint a kiválasztás feltételeinek részletesebb magyarázata szintén itt található.

Jelentkezési határidő: 2020. május 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csoportok aktív részvételét – a felkészülést és a kreatív beszámolót – szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak talált osztály fődíja részvételi lehetőség az Európai Parlament strasbourgi Euroscola – programján.

 

FONTOS! A rendezvény csak abban az esetben kerül megrendezésre, amennyiben a koronavírus járvány kiváltotta rendkívüli helyzet kapcsán hatályba lépett korlátozások megszűnnek, illetve a kormány által esetlegesen hozott további intézkedések azt lehetővé teszik.

 

A Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának közös szervezésében. A tavalyi rendezvényen készült fotók megtekinthetők ITT.Megosztom

2020 MÁJUS
Eurodesk történetek I. - Kettős identitással a hálózatban

Interjú László Cecíliával, a szolnoki Europe Direct iroda munkatársával.

Ne add fel az álmaid, kezdj el tervezni!

A koronavírus járvány ellenére

Nemzetközi mobilitási programok érdekelnek? Kezdd velünk!

A nemzetközi Eurodesk hálózat 2020-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amelynek alkalmából interjúkat készítünk a magyar hálózat partnereivel.