Erasmus+ Virtual Exchange képzések és cserék

2020.03.20. 16:20 Kategória: Nem formális tanulás

Az Erasmus+ Virtual Exchange fiataloknak, oktatóknak és ifjúsági szakembereknek kínál számos témakörben online képzési vagy nemzetek között csere lehetőségeket.

Az elmúlt évek során közel 19 ezer ember csatlakozott valamely képzéshez vagy nemzetközi cseréhez az Erasmus+ Virtual Exchange keretében, amelynek az Európai Ifjúsági Portál nyújt felületet. A program lehetőséget biztosít arra, hogy helytől függetlenül az Európai Unió országainak, illetve az Unió partnerországainak állampolgárai csatlakozzanak egy-egy online képzéshez vagy programhoz.

Az Erasmus+ Virtual Exchange célja, hogy összekösse a fiatalokat, ifjúsági szakembereket, ifjúsági szervezeteket, hallgatókat és egyetemi oktatókat Európa és a világ különböző pontjairól. Emellett kiemelten fontos szempont a kritikus gondolkodás és a felelős internethasználat támogatása is.

A virtuális cserék olyan készségeket fejlesztenek, mint az idegennyelv-használat vagy a csapatmunka, amelyek közvetetten a későbbi álláskeresést is segíthetik.

Az aktuális képzésekért kattints ide, a cserék eléréséhez pedig ide.

További részletek

 Megosztom

2020 JÚLIUS
Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.