Brexit update: az Egyesült Királyság részvétele Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban

2020.02.03. 14:59 Kategória: Ifjúsági mobilitás

2020. január 31-én életbe lépett kilépési egyezmény értelmében az Egyesült Királyság továbbra is részese marad a jelenlegi Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programoknak (2014-2020).

Ennek értelmében minden, már futó (vagy szerződéssel rendelkező) Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testületi projekt lefolyását és finanszírozását az egyezmény semmilyen formában sem korlátozza – ide értve azokat a projekteket is, amelyek finanszírozása 2020-ban és az átmeneti (kilépési) periódusban valósul meg.

Azok pedig, akik tanulmányi, képzési, önkéntesi mobilitásra sikeresen pályáztak az Erasmus+ vagy az Európai Szolidaritási Testület keretében, szintén teljes finanszírozásban részesülnek a mobilitás teljes egészére. Ez egyaránt igaz azokra a fiatalokra, akik az Egyesült Királyságba utaznának, illetve azokra a brit fiatalokra is, akik a szigetországból érkeznek az EU-ba.

Az Egyesült Királyság részvétele a 2021-2027-es program ciklusokban
Az Egyesült Királyság a következő, 2021-2027 közötti program ciklusokban való részvételi lehetőségre is nyitott. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a következő hónapokban várhatók. 

További részletek itt olvashatók.

ForrásMegosztom

2020 JÚLIUS
Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.