Brexit update: az Egyesült Királyság részvétele Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban

2020.02.03. 14:59 Kategória: Ifjúsági mobilitás

2020. január 31-én életbe lépett kilépési egyezmény értelmében az Egyesült Királyság továbbra is részese marad a jelenlegi Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programoknak (2014-2020).

Ennek értelmében minden, már futó (vagy szerződéssel rendelkező) Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testületi projekt lefolyását és finanszírozását az egyezmény semmilyen formában sem korlátozza – ide értve azokat a projekteket is, amelyek finanszírozása 2020-ban és az átmeneti (kilépési) periódusban valósul meg.

Azok pedig, akik tanulmányi, képzési, önkéntesi mobilitásra sikeresen pályáztak az Erasmus+ vagy az Európai Szolidaritási Testület keretében, szintén teljes finanszírozásban részesülnek a mobilitás teljes egészére. Ez egyaránt igaz azokra a fiatalokra, akik az Egyesült Királyságba utaznának, illetve azokra a brit fiatalokra is, akik a szigetországból érkeznek az EU-ba.

Az Egyesült Királyság részvétele a 2021-2027-es program ciklusokban
Az Egyesült Királyság a következő, 2021-2027 közötti program ciklusokban való részvételi lehetőségre is nyitott. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a következő hónapokban várhatók. 

További részletek itt olvashatók.

ForrásMegosztom

2020 FEBRUÁR
DiscoverEU: nagyjából húszezer fiatal utazza körbe Európát 2020-ban

Megközelítőleg húszezer 18 éves fiatal került kiválasztásra a DiscoverEU legutóbbi fordulója során, akik hamarosan kézhez is kapják a vonatjegyüket.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.