DiscoverEU: nagyjából húszezer fiatal utazza körbe Európát 2020-ban

2020.01.31. 13:47 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Megközelítőleg húszezer 18 éves fiatal került kiválasztásra a DiscoverEU legutóbbi fordulója során, akik hamarosan kézhez is kapják a vonatjegyüket.

A DiscoverEU negyedik fordulójában Európa-szerte mindösszesen 75 ezer fiatal adta be a pályázatát. Közülük a sikeres pályázók 2020. április 1. és október 31. között járhatják be Európát, legfeljebb 30 napos időkerettel. A nyertesekkel hamarosan a kapcsolatot is felveszik, majd a Bizottsággal szerződött utazási iroda segítségével elkezdhetik utazásuk megszervezését. Az utazási igazolvánnyal együtt támogatást és útmutatást is kapnak többek között olyan területeken, mint a fenntartható utazás.

Mindezek mellett a nyertes fiatalokat felkérik, hogy legyenek a DiscoverEU program nagykövetei, mutassák be tapasztalataikat, lépjenek kapcsolatba egymással a közösségi médiában, valamint osszák meg történeteiket.

A DiscoverEU nyerteseknek szerveznek még ezentúl találkozókat a nyár során, Európa különböző pontjain. A találkozók témája 2020-ban „egy fenntartható, zöld Európa”. A további lehetőségek tartalmazzák az önkéntességet és a fiataloknak szóló zöld utazási programok fejlesztését.

Akik pedig ezúttal nem kerültek be a nyertesek közé, ők se csüggedjenek: a következő pályázási időszak 2020. március 12-én 12:00-kor kezdődik, és 2020. március 26-án 12:00-kor ér véget. Ebben a fordulóban azok vehetnek részt, akik március 12-én 18 évesek (2001. július 1. és 2002. június 30. között születtek), az Európai Unió bármely tagállamának állampolgárai, és a korábbi fordulókban még nem nyertek utazási igazolványt.

További részletek itt olvashatók.Megosztom

2020 FEBRUÁR
30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Brexit update: az Egyesült Királyság részvétele Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban

2020. január 31-én életbe lépett kilépési egyezmény értelmében az Egyesült Királyság továbbra is részese marad a jelenlegi Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programoknak (2014-2020).