DiscoverEU - kihirdették az eredményeket

2020.01.17. 12:51 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Megközelítőleg 74 ezer fiatal pályázott Európa-szerte az Európai Unió nagy sikerű kezdeményezésének, a DiscoverEU-nak 2019. őszi fordulója során.

A korábbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is nagyjából 20 000 18 éves európai fiatal nyert el utazási igazolványt, akikkel hamarosan kapcsolatba is lép az erre megbízott utazásszervező, azért hogy közösen szervezzék meg utazásukat. Utazásra 2020. április 1. és 2020. október 31. között lesz lehetőségük egyedül vagy maximum ötfős csoportban, az időtartam pedig legfeljebb 30 napot fedhet majd le. Magyarországról közel háromezer fiatal jelentkezett, akik közül 431-en nyertek Interrail vonatjegyet. 

A nyertesek mindegyike utazási igazolványt, technikai támogatást, valamint útmutatást kap majd olyan témakörökben, mint a fenntartható utazás, vagy hogy mit jelent a DiscoverEU képviselőjének lenni. Továbbá elvárás az irányukba, hogy beszámoljanak tapasztalataikról, például a közösségi médián keresztül (Instagram, Facebook és Twitter), vagy prezentációs formában az iskolájukban vagy helyi közösségükben. Lesz lehetőségük arra, hogy más utazókkal is kapcsolatba lépjenek a közösségi médián keresztül, és megosszák a történeteiket egymással.

A következő pályázati felhívás 2020. március-április környékén lesz elérhető. A pontos dátumok, valamint további információk az Európai Ifjúsági Portálon lesznek majd elérhetők.Megosztom

2020 FEBRUÁR
DiscoverEU: nagyjából húszezer fiatal utazza körbe Európát 2020-ban

Megközelítőleg húszezer 18 éves fiatal került kiválasztásra a DiscoverEU legutóbbi fordulója során, akik hamarosan kézhez is kapják a vonatjegyüket.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.