Amiens – Európa Ifjúsági Fővárosa 2020

2020.01.10. 11:19 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Európa Ifjúsági Fővárosa (European Youth Capital – EYC) 2020-ban a francia város Amiens, amelynek kiemelt célja, hogy a város innovatív átformálása, alakítása során tegye versenyképessé a fiatalokat.

Amiens EYC 2020 szlogenje az Amiens a Fiatalokért. Ez a név teljes mértékben összefoglalja az ifjúságpolitikát a helyitől egészen az európai szintig. A cél nem kevesebb, mint hogy létrejöjjenek barátságos és innovatív helyek a fiatalok számára Amiensben. Az Amiens EYC 2020 keretében továbbá szeretnék, hogy a fiatalok bekerüljenek a minden lehetséges területen és szinten a döntéshozatali folyamatokba. Ebben a program támogató, facilitáló szerepet kíván betölteni a fiatalok, az ifjúsági terület (ide sorolva a gazdaság, kultúra, és szociális terület döntéshozóit) között.

Mindemellett pedig az egész év során számos kulturális esemény fog megvalósulni (részben az utcákon), ötvözve a zenés, filmes és színházi fesztiválokat.

A részletekről  itt lehet olvasni angolul és franciául.Megosztom

2020 ÁPRILIS
SZEMÉLYES ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK NEM FOGAD ÜGYFELEKET, EMAIL ÉS TELEFON ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKAT MEGERŐSÍTETTÜK

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a COVID-19 koronavírus okozta járványveszély miatt a személyes ügyfélszolgálatainkon a mai naptól – visszavonásig – nem fogadunk ügyfeleket illetve megkereséseket.

Elhalasztják a Discover EU ötödik fordulóját

FIGYELEM! További értesítésig a Discover EU aktuális fordulóját az Európai Bizottság elhalasztotta.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.