Tartalomgyártás fiataloknak, fiataloktól Eurodesk tréning

2019.12.16. 13:53 Kategória: Aktív részvétel

December 4. és 6. között ötletbörze jelleggel tréninget szerveztek a gyönyörű ünnepi köntösbe öltözött litván fővárosban, Vilniusban.

A tréning központjában a következő kérdések álltak: mi érdekli manapság a fiatalokat; valamint milyen témákkal, műfajokkal, módszerekkel lehet eljuttatni hozzájuk azokat az üzeneteket, amelyekről fontos lenne hallaniuk, de a megfelelő felületek nélkül (az Eurodesk-hálózat és az Európai Ifjúsági Portál) nélkül nem hallanának róluk.

A közös ötletelés és tapasztalatok megosztása során a résztvevők megismerkedtek a legújabb online és telefonos programokkal, alkalmazásokkal, a hatékony és a megfelelő célközönségnek szóló szöveges és videós történetmesélés elméleti és gyakorlati fogásaival. Továbbá betekintést nyerhettek a résztvevő országok képviselőinek projektjeibe is.

Bízunk benne, hogy a workshopok során elsajátított eszközöknek, módszereknek hála jövőre még több és még sokszínűbb online tartalommal találkozhatnak felületeinken a minket követők.Megosztom

2020 FEBRUÁR
DiscoverEU: nagyjából húszezer fiatal utazza körbe Európát 2020-ban

Megközelítőleg húszezer 18 éves fiatal került kiválasztásra a DiscoverEU legutóbbi fordulója során, akik hamarosan kézhez is kapják a vonatjegyüket.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.