Tartalomgyártás fiataloknak, fiataloktól Eurodesk tréning

2019.12.16. 13:53 Kategória: Aktív részvétel

December 4. és 6. között ötletbörze jelleggel tréninget szerveztek a gyönyörű ünnepi köntösbe öltözött litván fővárosban, Vilniusban.

A tréning központjában a következő kérdések álltak: mi érdekli manapság a fiatalokat; valamint milyen témákkal, műfajokkal, módszerekkel lehet eljuttatni hozzájuk azokat az üzeneteket, amelyekről fontos lenne hallaniuk, de a megfelelő felületek nélkül (az Eurodesk-hálózat és az Európai Ifjúsági Portál) nélkül nem hallanának róluk.

A közös ötletelés és tapasztalatok megosztása során a résztvevők megismerkedtek a legújabb online és telefonos programokkal, alkalmazásokkal, a hatékony és a megfelelő célközönségnek szóló szöveges és videós történetmesélés elméleti és gyakorlati fogásaival. Továbbá betekintést nyerhettek a résztvevő országok képviselőinek projektjeibe is.

Bízunk benne, hogy a workshopok során elsajátított eszközöknek, módszereknek hála jövőre még több és még sokszínűbb online tartalommal találkozhatnak felületeinken a minket követők.Megosztom

2020 JANUÁR
Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Galway és Rijeka 2020 kulturális fővárosai

2020. január 1-jével Rijeka (avagy Fiume, Horvátország) és Galway (Írország) vette át az Európa Kulturális Fővárosa címet egy teljes évre.

Az Erasmus+ program útmutatója

Elérhetővé vált az Erasmus+ program 2020-as útmutatója.