Eurodesk Survey 2019

2019.12.19. 13:45 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Az Eurodesk Survey célja az volt, hogy összegyűjtse a 15 és 30 év közötti fiatalok tapasztalatait, élményeit és véleményüket. Különböző szempontok szerint vizsgálta az ifjúsági tájékoztatást (youth information) és a tanulói mobilitást, illetve egyszerre célozta a gyakran utazó (mobil) és a kevés utazási tapasztalattal rendelkező (non-mobil) fiatalokat. Elsősorban a fókuszában a fiatalok azon tapasztalatai voltak, amelyek a mobilitási információk keresésére vonatkoznak: milyen forrásokból tájékozódnak, és hogyan lehet őket elérni.  A kutatás eredményeként kirajzolódtak a tanulmányi mobilitás előnyei és akadályai; továbbá összegyűjtötték a fiatalok javaslatait azzal kapcsolatban, hogy az ifjúsági tájékoztatás a mobilitás lehetőségek terén milyen irányban fejlődhetne.

Az egyes felmérések végén jelentés összegzi a kutatás eredményeit és a fejlesztési javaslatokat helyi, nemzeti és európai szereplők számára.

Az Eurodesk Survey két évente kerül felmérésre.

A kapcsolódó publikációk ide kattinva érhetők el.Megosztom

2020 FEBRUÁR
DiscoverEU: nagyjából húszezer fiatal utazza körbe Európát 2020-ban

Megközelítőleg húszezer 18 éves fiatal került kiválasztásra a DiscoverEU legutóbbi fordulója során, akik hamarosan kézhez is kapják a vonatjegyüket.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Brexit update: az Egyesült Királyság részvétele Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban

2020. január 31-én életbe lépett kilépési egyezmény értelmében az Egyesült Királyság továbbra is részese marad a jelenlegi Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programoknak (2014-2020).