Eurodesk Survey 2019

2019.12.19. 13:45 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Az Eurodesk Survey célja az volt, hogy összegyűjtse a 15 és 30 év közötti fiatalok tapasztalatait, élményeit és véleményüket. Különböző szempontok szerint vizsgálta az ifjúsági tájékoztatást (youth information) és a tanulói mobilitást, illetve egyszerre célozta a gyakran utazó (mobil) és a kevés utazási tapasztalattal rendelkező (non-mobil) fiatalokat. Elsősorban a fókuszában a fiatalok azon tapasztalatai voltak, amelyek a mobilitási információk keresésére vonatkoznak: milyen forrásokból tájékozódnak, és hogyan lehet őket elérni.  A kutatás eredményeként kirajzolódtak a tanulmányi mobilitás előnyei és akadályai; továbbá összegyűjtötték a fiatalok javaslatait azzal kapcsolatban, hogy az ifjúsági tájékoztatás a mobilitás lehetőségek terén milyen irányban fejlődhetne.

Az egyes felmérések végén jelentés összegzi a kutatás eredményeit és a fejlesztési javaslatokat helyi, nemzeti és európai szereplők számára.

Az Eurodesk Survey két évente kerül felmérésre.

A kapcsolódó publikációk ide kattinva érhetők el.Megosztom

2020 ÁPRILIS
SZEMÉLYES ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK NEM FOGAD ÜGYFELEKET, EMAIL ÉS TELEFON ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKAT MEGERŐSÍTETTÜK

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a COVID-19 koronavírus okozta járványveszély miatt a személyes ügyfélszolgálatainkon a mai naptól – visszavonásig – nem fogadunk ügyfeleket illetve megkereséseket.

Elhalasztják a Discover EU ötödik fordulóját

FIGYELEM! További értesítésig a Discover EU aktuális fordulóját az Európai Bizottság elhalasztotta.

30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.