Véget ért a Time To Move

2019.11.11. 16:50 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Idén októberben is lezajlott az évről évre egyre népszerűbb Time To Move kampány. Ezúttal a fiatalok Eurodesk hálózat országaiban (több mint 30 ország szerte Európában) az előző évekhez képest is kimagaslóan sok helyen és alkalommal szerezhettek információkat a rájuk váró lehetőségekről.

Miről is szól a Time To Move?

Ahogyan a kampány szövege is sejteti (Fedezd fel Európát!), a fókuszban az Európán belüli mobilitási lehetőségek állnak, így az önkéntesség, a külföldi tanulás, a szakmai gyakorlat vagy éppen az ifjúsági csere. Októberben pedig mindezekről érdekes és izgalmas formában tudhattak meg többet a 13 és 30 év közötti fiatalok.

Time To Move számokban

2019-ben az események száma elérte a 1100-at, amelyből 79 Magyarországon valósult meg az ország 7 régiójában. Összesen 31 ország vett részt a kampányban, amely ez idáig szintén a legmagasabb szám a Time To Move történetében. Az események között szerepelt többek között pályaválasztási vásár, Európa és Halloween parti, játékbemutató, flashmob, előadás az influencer jelenségről, valamint irodalmi és dráma fókuszú halloweeni esemény A Halott Shakespeare teázója címmel.

A Time To Move-ot kísérő pólótervező verseny is kimagaslóan sok résztvevőt ösztökélt alkotásra: a verseny lezárultáig 327 pályamű érkezett be. A versenyre két kategóriában lehetett nevezni. Az egyik kategória a 13 és 19 év közöttiek kategóriája, a másik a 20 és 30 közöttiek kategóriája volt. A nyeremények között pedig Interrail vonatjegy, Eastpak bőrönd és hátizsák szerepelt.

Hogyan tovább?

Hamarosan kihirdetik a pólótervező verseny győzteseit és díjazottjait. A két győztes dizájnt pedig a jövő évi kampányban fogják majd felhasználni. Ugyanis a Time To Move jövőre is visszatér!

 Megosztom

2020 JANUÁR
Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

DiscoverEU - kihirdették az eredményeket

Megközelítőleg 74 ezer fiatal pályázott Európa-szerte az Európai Unió nagy sikerű kezdeményezésének, a DiscoverEU-nak 2019. őszi fordulója során.

Amiens – Európa Ifjúsági Fővárosa 2020

Európa Ifjúsági Fővárosa (European Youth Capital – EYC) 2020-ban a francia város Amiens, amelynek kiemelt célja, hogy a város innovatív átformálása, alakítása során tegye versenyképessé a fiatalokat.