Novemberben újra lehet pályázni DiscoverEU jegyekre

2019.10.30. 08:51 Kategória: Ifjúsági mobilitás

2019. őszén november 7. és november 28. között lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra a DiscoverEU program keretében.

Mi is a DiscoverEU és kik jelentkezhetnek?

A DiscoverEU egy kifejezetten olyan fiatalok számára nyitott lehetőség, akik az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai, és legkésőbb 2019. december 31-ig betöltik 18. életévüket.

A következő pályázási időszakban azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik 2001. január 1. és 2001. december 31. között születtek. A pályázatokat az Európai Ifjúsági Portál weboldalán lehet majd leadni 2019. november 7. (közép-európai idő szerint 12 órától) és november 28. között (12 óráig).

Azok a pályázók, akik 2019 májusában már pályáztak, de pályázatuk nem került kiválasztásra, szintén jelentkezhetnek, amennyiben 2019. december 31-ig még mindig 18 évesek.

Sikeres pályázat esetén az utazási idő minimum 1 napot, maximum 1 hónapot fed le. Utazni a megvalósítási időszakban, azaz 2020. április 1-től egészen 2020. október 31-ig lehetséges. Az utazás típusa lehet fix vagy rugalmas, illetve pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is (a csoport létszáma nem haladhatja meg az 5 főt.)

A rugalmas utazás: ebben az esetben az utazási igazolvány 1 hónapig érvényes, és ezen belül legfeljebb 7 nap használható fel utazásra (vonaton vagy más távolsági közlekedési eszközön eltöltött idő). Fontos, hogy utazási napnak 24 óra tekintendő, és nem naptári nap. 

A fix utazás: ennek az utazástípusnak az esetében az utazási igazolvány szintén 1 hónapig érvényes, ám a rugalmas utazással ellentétben az utazási időpontok előre meghatározottak. Fontos különbség továbbá, hogy fix utazás esetében legfeljebb 2 ország látogatható meg.

A jelentkezéshez szükséges űrlapot (amely a fenti időszakban lesz elérhető) az Európai Ifjúsági Portál DiscoverEU aloldalán találod. 

 

Hogyan zajlik a pályázat?

 1. Lépj be az Európai Ifjúsági Portál DiscoverEU aloldalára!
   
 2. Add meg a születési dátumodat és a nemzetiségedet!
  (Ezek alapján ellenőrzik, hogy pályázhatsz-e Interrail vonatjegyre.)
   
 3. Add meg az e-mail címedet!
   
 4. Válaszd ki, hogy egyénileg vagy csoportosan utaznál!
  Csoportos utazás esetén csoportvezetőt kell választani, aki a kvízt tölti ki. Majd a kapot kódot megadja legfeljebb 4 társának, akik a kód birtokában szintén regisztrálni tudnak. Lásd bővebben itt.
   
 5. Töltsd ki a jelentkezési lapot!
   
 6. Add meg az 5 feleletválasztós kérdésre a választ, illetve felelj a plusz egy kiegészítendő kérdésre!
   
 7. Adj meg további részleteket az utazási terveidet illetően!
   
 8. Add le a pályázatodat a gomb megnyomásával!
   
 9. Ezután e-mailes értesítést kapsz az Európai Ifjúsági Portáltól pályázatod visszaigazolásaként.


További hasznos információkat a következő oldalakon találsz. Ezeket mindenképpen olvasd át, különös tekintettel a Gyakran feltett kérdésekre:
https://europa.eu/youth/discovereu_hu
https://start-discover.eu/
https://help.start-discover.eu/Megosztom

2019 NOVEMBER
Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!

Tervezd meg a Time to Move idei pólóját!

Van érzéked a tervezéshez, és szeretnéd kipróbálni magad? Tervezd meg a Time to Move kampány idei hivatalos pólóját!

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2019-ben is!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez, és választ kapsz a kérdéseidre!