Nantes az Innováció Európai Fővárosa 2019-ben

2019.10.11. 14:32 Kategória: Aktív részvétel

Kihirdették az Innováció Európai Fővárosa 2019 cím győztesét.

Idén a Franciaország észak-nyugati részén fekvő Nantes nyerte el az Innováció Európai Fővárosa címet, amelyet szeptember 25-én az Európai Kutatási és Innovációs Napokon jelentett be az Európai Bizottság.

Az elnyert cím elismeri Nantes azon innovációs tevékenységeit, amelyekkel a lakosság életminőségének javulásához járul hozzá. Emellett a cím egyúttal a város nyitott és együttműködő vezetési modelljét is jutalmazza. A jutalom pedig nem kevesebb, mint egymillió euró, amelyet a város az Európai Unió kutatási és innovációs programján, vagy a Horizon 2020-n keresztül kap meg.

A díjazás során további öt város is részesült elismerésben: Antwerpen (Belgium), Bristol (Egyesült Királyság), Espoo (Finnország), Glasgow (Egyesült Királyság), és Rotterdam (Hollandia). A települések mindegyik százezer eurós összeggel gyarapodott, amelyet innovációs tevékenységük erősítésére és népszerűsítésére használhatnak fel.

 

További részletek itt.Megosztom

2020 JANUÁR
Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Galway és Rijeka 2020 kulturális fővárosai

2020. január 1-jével Rijeka (avagy Fiume, Horvátország) és Galway (Írország) vette át az Európa Kulturális Fővárosa címet egy teljes évre.

Tartalomgyártás fiataloknak, fiataloktól Eurodesk tréning

December 4. és 6. között ötletbörze jelleggel tréninget szerveztek a gyönyörű ünnepi köntösbe öltözött litván fővárosban, Vilniusban.