Nantes az Innováció Európai Fővárosa 2019-ben

2019.10.11. 14:32 Kategória: Aktív részvétel

Kihirdették az Innováció Európai Fővárosa 2019 cím győztesét.

Idén a Franciaország észak-nyugati részén fekvő Nantes nyerte el az Innováció Európai Fővárosa címet, amelyet szeptember 25-én az Európai Kutatási és Innovációs Napokon jelentett be az Európai Bizottság.

Az elnyert cím elismeri Nantes azon innovációs tevékenységeit, amelyekkel a lakosság életminőségének javulásához járul hozzá. Emellett a cím egyúttal a város nyitott és együttműködő vezetési modelljét is jutalmazza. A jutalom pedig nem kevesebb, mint egymillió euró, amelyet a város az Európai Unió kutatási és innovációs programján, vagy a Horizon 2020-n keresztül kap meg.

A díjazás során további öt város is részesült elismerésben: Antwerpen (Belgium), Bristol (Egyesült Királyság), Espoo (Finnország), Glasgow (Egyesült Királyság), és Rotterdam (Hollandia). A települések mindegyik százezer eurós összeggel gyarapodott, amelyet innovációs tevékenységük erősítésére és népszerűsítésére használhatnak fel.

 

További részletek itt.Megosztom

2019 NOVEMBER
Novemberben újra lehet pályázni DiscoverEU jegyekre

2019. őszén november 7. és november 28. között lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra a DiscoverEU program keretében.

Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!

Tervezd meg a Time to Move idei pólóját!

Van érzéked a tervezéshez, és szeretnéd kipróbálni magad? Tervezd meg a Time to Move kampány idei hivatalos pólóját!