Hamarosan itt az Európai Nyelvek Napja!

2019.09.13. 14:16 Kategória: Aktív részvétel

2019. szeptember 26-án ünneplik Európa-szerte az Európai Nyelvek Napját.

Az Európai Unió és az Európai Bizottság közös kezdeményezésére idén is megünneplik Európa számos országában az Európai Nyelvek Napját. A nap története lassan két évtizedre nyúlik vissza, ugyanis első alkalommal 2001-ben rendezték meg. 

Az esemény célja, hogy kedvet teremtsen a nyelvtanuláshoz a résztvevő 47 ország mintegy 800 millió lakosa számára (kortól függetlenül), valamint hogy felhívja a figyelmet kontinensünk nyelvi és kulturális értékeire. Az Európai Nyelvek Napján a résztvevő országok számos programot valósítanak majd meg, többek között konferenciákat, nyelvórákat, televíziós és rádiós programokat.

További részletek itt.Megosztom

2019 DECEMBER
Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Novemberben újra lehet pályázni DiscoverEU jegyekre

2019. őszén november 7. és november 28. között lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra a DiscoverEU program keretében.

Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!