Már csak öt város van versenyben az Európai Ifjúsági Főváros 2022 címért!

2019.07.24. 09:49 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Ifjúsági Főváros cím az Európai Ifjúsági Fórum kezdeményezése, aminek célja, hogy növelje a fiatalok részvételét, és megerősítse európai identitásukat.

A kezdeményezés célja továbbá az is, hogy az ifjúsági főváros más városokkal karöltve különböző területeket járjon körül úgy, mint az oktatás, a tömegközlekedés, az infrastruktúra, vagy éppen a kultúra.

Minden évben egy új európai városnak nyílik lehetősége arra, hogy bemutasson olyan innovatív ötleteket és tevékenységeket, amelyek segítik a fiatalokat véleményük kifejtésében, vagy éppen új, fiatal látásmódot hoznak az adott város életébe. Ezzel a lehetőséggel és vele együtt a kijáró címmel először a hollandiai Rotterdam büszkélkedhetett 2009-ben, majd tíz évre rá, idén a szerbiai Újvidék tudhatja magáénak.

És idén már a 2022-es cím sorsa eldől majd! A címért jelenleg már csak öt város van versenyben: Baia Mare (Románia), Kazan (Oroszország), Poznań (Lengyelország), Tirana (Albánia) és Varaždin (Horvátország). Ezeknek a városoknak van még esélyük arra, hogy meggyőzzék az Európai Ifjúsági Főváros zsűriét, ami szeptember 22. után ül majd össze meghozni a végső döntést. A győztest pedig 2019. november 21-én hirdetik majd ki Amiensben (Franciaország), ami korábban már kiérdemelte az Európai Ifjúsági Főváros 2020 címet.

 

Forrás: youthforum.orgMegosztom

2019 SZEPTEMBER
Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!

Tervezd meg a Time to Move idei pólóját!

Van érzéked a tervezéshez, és szeretnéd kipróbálni magad? Tervezd meg a Time to Move kampány idei hivatalos pólóját!

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2019-ben is!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez, és választ kapsz a kérdéseidre!