Már csak öt város van versenyben az Európai Ifjúsági Főváros 2022 címért!

2019.07.24. 09:49 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Ifjúsági Főváros cím az Európai Ifjúsági Fórum kezdeményezése, aminek célja, hogy növelje a fiatalok részvételét, és megerősítse európai identitásukat.

A kezdeményezés célja továbbá az is, hogy az ifjúsági főváros más városokkal karöltve különböző területeket járjon körül úgy, mint az oktatás, a tömegközlekedés, az infrastruktúra, vagy éppen a kultúra.

Minden évben egy új európai városnak nyílik lehetősége arra, hogy bemutasson olyan innovatív ötleteket és tevékenységeket, amelyek segítik a fiatalokat véleményük kifejtésében, vagy éppen új, fiatal látásmódot hoznak az adott város életébe. Ezzel a lehetőséggel és vele együtt a kijáró címmel először a hollandiai Rotterdam büszkélkedhetett 2009-ben, majd tíz évre rá, idén a szerbiai Újvidék tudhatja magáénak.

És idén már a 2022-es cím sorsa eldől majd! A címért jelenleg már csak öt város van versenyben: Baia Mare (Románia), Kazan (Oroszország), Poznań (Lengyelország), Tirana (Albánia) és Varaždin (Horvátország). Ezeknek a városoknak van még esélyük arra, hogy meggyőzzék az Európai Ifjúsági Főváros zsűriét, ami szeptember 22. után ül majd össze meghozni a végső döntést. A győztest pedig 2019. november 21-én hirdetik majd ki Amiensben (Franciaország), ami korábban már kiérdemelte az Európai Ifjúsági Főváros 2020 címet.

 

Forrás: youthforum.orgMegosztom

2019 AUGUSZTUS
Szeptemberben rendezik meg a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.

Konferencia az ifjúsági munkáról Helsinkiben

Július 1. és 3. között rendezték meg az Európai Unió Ifjúsági Konferenciáját a finn fővárosban, Helsinkiben. A konferencia célja az volt, hogy összehozza a tagállamok fiataljait, ifjúsági szakembereit, kutatóit, minisztériumi képviselőit, valamint az ifjúsági szervezeteket azért, hogy megvitassák az ifjúsági munka kihívásait.