Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

2019.07.05. 09:25 Kategória: Aktív részvétel

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.

A kiválasztottak (akik különböző szektorokból és tudományterületekről érkeznek majd) különböző társadalmi ügyek és kihívások megoldásán dolgoznak majd olyan témakörök kapcsán, mint a klímaváltozással kapcsolatos gazdaságpolitika, az önvezérelt járművek, légszennyezettség és a kulturális örökség.

A teljes költségvetés összesen 74 millió euró, amely lehetővé teszi a kutatók számára, hogy külföldre utazzanak, és ott különböző kutatási projektekbe és innovációra irányuló tevékenységekbe kapcsolódjanak be. A résztvevők között egyaránt lesznek doktori címmel rendelkezők, doktoranduszok, valamint technikai szakemberek, vezetői és adminisztratív személyzet. A program összesen 449 egyetem, 103 kis-és középvállalkozás, illetve 236 harmadik világbeli szervezet együttműködésében valósul meg.

A Kutatási és Innovációs Csere program egy olyan lehetőség egyének számára, amivel bővíteni tudják kapcsolati hálójukat, részt tudnak venni innovatív kutatási képzésekben, és új karrier utakat tudnak felfedezni. A szerezetek azáltal, hogy részt vesznek a Kutatási és Innovációs cserében partneri kapcsolatokat alakíthatnak ki más vezető szervezetekkel a világ számos pontjáról.

Bővebben ittMegosztom

2020 JANUÁR
Eurodesk Survey 2019

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Galway és Rijeka 2020 kulturális fővárosai

2020. január 1-jével Rijeka (avagy Fiume, Horvátország) és Galway (Írország) vette át az Európa Kulturális Fővárosa címet egy teljes évre.

Tartalomgyártás fiataloknak, fiataloktól Eurodesk tréning

December 4. és 6. között ötletbörze jelleggel tréninget szerveztek a gyönyörű ünnepi köntösbe öltözött litván fővárosban, Vilniusban.