Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

2019.07.05. 09:25 Kategória: Aktív részvétel

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.

A kiválasztottak (akik különböző szektorokból és tudományterületekről érkeznek majd) különböző társadalmi ügyek és kihívások megoldásán dolgoznak majd olyan témakörök kapcsán, mint a klímaváltozással kapcsolatos gazdaságpolitika, az önvezérelt járművek, légszennyezettség és a kulturális örökség.

A teljes költségvetés összesen 74 millió euró, amely lehetővé teszi a kutatók számára, hogy külföldre utazzanak, és ott különböző kutatási projektekbe és innovációra irányuló tevékenységekbe kapcsolódjanak be. A résztvevők között egyaránt lesznek doktori címmel rendelkezők, doktoranduszok, valamint technikai szakemberek, vezetői és adminisztratív személyzet. A program összesen 449 egyetem, 103 kis-és középvállalkozás, illetve 236 harmadik világbeli szervezet együttműködésében valósul meg.

A Kutatási és Innovációs Csere program egy olyan lehetőség egyének számára, amivel bővíteni tudják kapcsolati hálójukat, részt tudnak venni innovatív kutatási képzésekben, és új karrier utakat tudnak felfedezni. A szerezetek azáltal, hogy részt vesznek a Kutatási és Innovációs cserében partneri kapcsolatokat alakíthatnak ki más vezető szervezetekkel a világ számos pontjáról.

Bővebben ittMegosztom

2019 JÚLIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Szeptemberben rendezik meg a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Konferencia az ifjúsági munkáról Helsinkiben

Július 1. és 3. között rendezték meg az Európai Unió Ifjúsági Konferenciáját a finn fővárosban, Helsinkiben. A konferencia célja az volt, hogy összehozza a tagállamok fiataljait, ifjúsági szakembereit, kutatóit, minisztériumi képviselőit, valamint az ifjúsági szervezeteket azért, hogy megvitassák az ifjúsági munka kihívásait.