Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

2019.07.05. 09:25 Kategória: Aktív részvétel

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.

A kiválasztottak (akik különböző szektorokból és tudományterületekről érkeznek majd) különböző társadalmi ügyek és kihívások megoldásán dolgoznak majd olyan témakörök kapcsán, mint a klímaváltozással kapcsolatos gazdaságpolitika, az önvezérelt járművek, légszennyezettség és a kulturális örökség.

A teljes költségvetés összesen 74 millió euró, amely lehetővé teszi a kutatók számára, hogy külföldre utazzanak, és ott különböző kutatási projektekbe és innovációra irányuló tevékenységekbe kapcsolódjanak be. A résztvevők között egyaránt lesznek doktori címmel rendelkezők, doktoranduszok, valamint technikai szakemberek, vezetői és adminisztratív személyzet. A program összesen 449 egyetem, 103 kis-és középvállalkozás, illetve 236 harmadik világbeli szervezet együttműködésében valósul meg.

A Kutatási és Innovációs Csere program egy olyan lehetőség egyének számára, amivel bővíteni tudják kapcsolati hálójukat, részt tudnak venni innovatív kutatási képzésekben, és új karrier utakat tudnak felfedezni. A szerezetek azáltal, hogy részt vesznek a Kutatási és Innovációs cserében partneri kapcsolatokat alakíthatnak ki más vezető szervezetekkel a világ számos pontjáról.

Bővebben ittMegosztom

2019 SZEPTEMBER
Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!

Tervezd meg a Time to Move idei pólóját!

Van érzéked a tervezéshez, és szeretnéd kipróbálni magad? Tervezd meg a Time to Move kampány idei hivatalos pólóját!

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2019-ben is!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez, és választ kapsz a kérdéseidre!