Konferencia az ifjúsági munkáról Helsinkiben

2019.07.05. 13:20 Kategória: Aktív részvétel

Július 1. és 3. között rendezték meg az Európai Unió Ifjúsági Konferenciáját a finn fővárosban, Helsinkiben. A konferencia célja az volt, hogy összehozza a tagállamok fiataljait, ifjúsági szakembereit, kutatóit, minisztériumi képviselőit, valamint az ifjúsági szervezeteket azért, hogy megvitassák az ifjúsági munka kihívásait.

Az esemény középpontjában az ifjúsági munka állt, illetve az, hogy a fiatalok mit találnak fontosnak az ifjúsági szakemberek képzésének fejlesztése kapcsán. A konferencia egyik legmeghatározóbb törekvése az volt, hogy párbeszédet kezdeményezzen a fiatalok és a döntéshozók között, és bevonja őket minden olyan döntéshozatalba, amely őket is érinti.

Az Ifjúsági Konferencia öt olyan témát tárgyalt, amely az ifjúsági munkával és a fiatalok életével kapcsolatos, úgy mint a fenntarthatóság, a multikulturalizmus, a digitális változások, a foglalkoztatás, és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Az ifjúsági területen Finnország EU-s elnöksége az ifjúsági munka képviseletéről szól majd, ide értve az ifjúsági munka minőségének fejlesztését, az ifjúsági szakemberek képzését, és a digitális ifjúsági munka feltérképezését. Finnország célja, hogy az EU ifjúsági stratégiájának alapelveit népszerűsítse: az emberi jogokat, a nemek közötti egyenlőséget, a diszkrimináció semlegességet, az inklúziót és a részvételt.

Az EU Ifjúsági Párbeszéd a fiatalok és a döntéshozók közötti közös megvitatásra vonatkozik, amely kiemelt ügyek mentén valósul meg. A szándéka az, hogy a fiatalok nézőpontjait is figyelembe vegye, és beépítse őket az EU-s ifjúságpolitikát érintő döntéshozatalokba.

 

További részletek itt.Megosztom

2019 SZEPTEMBER
Hamarosan itt a DiscoverEU negyedik pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. november 7. és november 28. között!

Tervezd meg a Time to Move idei pólóját!

Van érzéked a tervezéshez, és szeretnéd kipróbálni magad? Tervezd meg a Time to Move kampány idei hivatalos pólóját!

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2019-ben is!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez, és választ kapsz a kérdéseidre!