Konferencia az ifjúsági munkáról Helsinkiben

2019.07.05. 13:20 Kategória: Aktív részvétel

Július 1. és 3. között rendezték meg az Európai Unió Ifjúsági Konferenciáját a finn fővárosban, Helsinkiben. A konferencia célja az volt, hogy összehozza a tagállamok fiataljait, ifjúsági szakembereit, kutatóit, minisztériumi képviselőit, valamint az ifjúsági szervezeteket azért, hogy megvitassák az ifjúsági munka kihívásait.

Az esemény középpontjában az ifjúsági munka állt, illetve az, hogy a fiatalok mit találnak fontosnak az ifjúsági szakemberek képzésének fejlesztése kapcsán. A konferencia egyik legmeghatározóbb törekvése az volt, hogy párbeszédet kezdeményezzen a fiatalok és a döntéshozók között, és bevonja őket minden olyan döntéshozatalba, amely őket is érinti.

Az Ifjúsági Konferencia öt olyan témát tárgyalt, amely az ifjúsági munkával és a fiatalok életével kapcsolatos, úgy mint a fenntarthatóság, a multikulturalizmus, a digitális változások, a foglalkoztatás, és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Az ifjúsági területen Finnország EU-s elnöksége az ifjúsági munka képviseletéről szól majd, ide értve az ifjúsági munka minőségének fejlesztését, az ifjúsági szakemberek képzését, és a digitális ifjúsági munka feltérképezését. Finnország célja, hogy az EU ifjúsági stratégiájának alapelveit népszerűsítse: az emberi jogokat, a nemek közötti egyenlőséget, a diszkrimináció semlegességet, az inklúziót és a részvételt.

Az EU Ifjúsági Párbeszéd a fiatalok és a döntéshozók közötti közös megvitatásra vonatkozik, amely kiemelt ügyek mentén valósul meg. A szándéka az, hogy a fiatalok nézőpontjait is figyelembe vegye, és beépítse őket az EU-s ifjúságpolitikát érintő döntéshozatalokba.

 

További részletek itt.Megosztom

2019 JÚLIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Szeptemberben rendezik meg a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.