Kövesd a European Youth Instagram oldalt!

2019.06.07. 11:41 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Európai Bizottság European Youth néven indított Instagram oldalt a mobilitási lehetőségek további népszerűsítése érdekében.

Az Európai Bizottság oktatásért, ifjúságért, sportért és kultúráért felelős hivatala már ezidáig sokat tett a nemzetközi mobilitási lehetőségek népszerűsítéséért. Nem régen pedig elindította saját Instagram oldalát, így újabb közösségi felületen megszólítva a fiatalokat. Az Instagram oldalon a Bizottság legnépszerűbb programjaival kapcsolatban kerülnek ki posztok. Ide értve az Erasmus+-t, a DiscoverEU-t, az Európai Szolidaritási Testületet és az MSCA-t (Marie Skłodowska-Curie actions). 

A European Youth Instagram oldal pedig ide kattintva már böngészhető is! Megosztom

2019 JÚNIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

További 100 millió euró kerülhet kutatásra és fiatalok mobilitására 2019-ben

Követve az Európai Parlament és az Európa Tanács közös döntését a 2019-es EU költségvetésről, az Európai Bizottság beterjesztette, hogy további 100 millió eurót szán az Európai Unió két híres programjára, a Horzion 2020-ra és az Erasmus+-ra.

Ösztöndíj/újságírói képzés – M100 Fiatal Európai Újságírók workshopja Németországban

Az M100 Young European Journalist, Potsdam városa és a Potsdam Media International e.V. a Német Szövetségi Külügyminisztérium és a ZEIT-Stiftung támogatásával kínál lehetőséget fiatal újságírók számára arra, hogy közvetlen kapcsolatba léphessenek Európa (ideértve a nem uniós államokat is) vezető médiaszemélyiségeivel.