Az EU-s ismereteket hatékonyan oktató tanárokat díjazza az Európai Parlament

2019.06.03. 10:06 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Unió új díjat alapít Jan Amos Comenius Prize címmel annak érdekében, hogy azokat az iskolákat és tanárokat jutalmazza, akik kiemelkedő munkát végeznek az uniós ismeretek oktatása terén.

A díj olyan középiskolákat és középiskolai tanárokat ismer majd el, akik a diákok érdeklődését felkeltik, és ösztönzik őket az EU-s ismereteik bővítésére. Ez nem csak uniós szintű elismerést és láthatóságot biztosít majd az ilyen típusú oktatásnak, hanem fel is hívja a figyelmet az uniós ismeretek tanítására és tanulására már fiatalkorban. A díj továbbá lehetővé teszi azon módszerek bemutatását és megosztását az EU-s ismeretek oktatásával kapcsolatban, amelyek aktívan vonják be a fiatalokat, és egyúttal ösztönzik őket újabb ismeretek megszerzésére és a meglévők elmélyítésére.

Az első pályázati felhívás várhatóan 2019 szeptemberében kerül majd kiírásra. Pályázásra jogosultak az Európai Unióban működő középiskolák lesznek.

A Jan Amos Comenius Prize az Európai Parlament kezdeményezése, amelyet az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Sport-és Kulturális Főigazgatósága hajt majd végre.

További részletek ide kattintva érhetők el.Megosztom

2019 AUGUSZTUS
Már csak öt város van versenyben az Európai Ifjúsági Főváros 2022 címért!

Az Európai Ifjúsági Főváros cím az Európai Ifjúsági Fórum kezdeményezése, aminek célja, hogy növelje a fiatalok részvételét, és megerősítse európai identitásukat.

Szeptemberben rendezik meg a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.