Az EU-s ismereteket hatékonyan oktató tanárokat díjazza az Európai Parlament

2019.06.03. 10:06 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Unió új díjat alapít Jan Amos Comenius Prize címmel annak érdekében, hogy azokat az iskolákat és tanárokat jutalmazza, akik kiemelkedő munkát végeznek az uniós ismeretek oktatása terén.

A díj olyan középiskolákat és középiskolai tanárokat ismer majd el, akik a diákok érdeklődését felkeltik, és ösztönzik őket az EU-s ismereteik bővítésére. Ez nem csak uniós szintű elismerést és láthatóságot biztosít majd az ilyen típusú oktatásnak, hanem fel is hívja a figyelmet az uniós ismeretek tanítására és tanulására már fiatalkorban. A díj továbbá lehetővé teszi azon módszerek bemutatását és megosztását az EU-s ismeretek oktatásával kapcsolatban, amelyek aktívan vonják be a fiatalokat, és egyúttal ösztönzik őket újabb ismeretek megszerzésére és a meglévők elmélyítésére.

Az első pályázati felhívás várhatóan 2019 szeptemberében kerül majd kiírásra. Pályázásra jogosultak az Európai Unióban működő középiskolák lesznek.

A Jan Amos Comenius Prize az Európai Parlament kezdeményezése, amelyet az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Sport-és Kulturális Főigazgatósága hajt majd végre.

További részletek ide kattintva érhetők el.Megosztom

2019 JÚNIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Játékosan az emberi jogokért konferencia

Konferenciát szervez a Tudatos Ifjúságért Alapítvány és az EJHA az emberi jogi neveléssel és a gamifikációval kapcsolatban.

Sikerrel zárult az Európai Ifjúsági Hét

2019. április 29. és május 5. között rendezték meg az Európai Ifjúsági Hetet, melyhez az európai országok nagy része, köztük Magyarország is csatlakozott. A programok közül 61 idehaza valósult meg, amelyben jelentős szerepet vállalt a Tempus Közalapítvány és az Eurodesk partnerei.