Eurodesk Annual Overview

2019.05.28. 14:22 Kategória: Nem formális tanulás

Az Eurodesk Annual Overview a hálózat helyi, régiós, nemzeti vagy éppen európai szintű ifjúsági munkát érintő jó gyakorlatait összegzi egy dokumentumban.

Az Eurodesk hálózatunk 2018-ban sem tétlenkedett. A legfontosabb tevékenységeink között volt

  • az ifjúsági szolgáltatások és a hálózati eszközök fejlesztése,
  • új bizottság megválasztása,
  • ifjúsági információs szakemberek képzése és a jó gyakorlatok megosztása a helyi ifjúsági szakemberek között,
  • hozzájárulás az Európai Unió intézményeinek kezdeményezéseihez és programjaihoz úgy, mint a DiscoverEU, Európai Szolidaritási Testület és az EYE2018,
  • az Európai Ifjúsági Portál kezelése,
  • az éves kampány, a Time to Move megszervezése, amely ötödik alkalommal valósult meg és 1000 eseményt jelentett,
  • valamint az Eurodesk Awards kiosztása ifjúsági területhez kötődő helyi jó gyakorlatok elismeréseként.

Az összefoglaló továbbá betekintést nyújt az Eurodesk partnerországok nemzeti kezdeményezéseibe is.

2018-ban az Eurodesk hálózat több mint 339 000 érdeklődő kérdésre válaszolt, több mint 430 000-en követtek minket a közösségi médiában, és 12,1 milliószor kattintottak a weboldalainkra. A megvalósult több mint 3600 Eurodesk képzésünkön nagyjából 36 ezren vettek rész, tovább erősítve az ifjúsági szakemberek munkáját egész Európában.

 

Az Eurodesk Annual Overview letöltéséhez kattints ide.Megosztom

2019 JÚNIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Átadták az Erasmus+ Nívódíjakat

Az Európai Unió Erasmus+ programja szinte mindenki számára kínál nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeket. Évről évre egyre többen, 2018-ban Magyarországról több mint 22.000-ren kapcsolódtak be a programba. A legkiválóbb magyar koordinálású együttműködéseket Erasmus+ Nívódíjjal tüntette ki a Tempus Közalapítvány.

FameLab - tudományról kreatívan - versenyfelhívás

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.