Szakmai gyakorlat tanársegédként Spanyolországban

2019.05.17. 08:40 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Erasmus in School keretében Spanyolországban 10 helyet hirdetnek szakmai gyakorlatra oktatási területen. A program remek lehetőséget kínál azon frissen végzett hallgatók számára, akik érdeklődnek az oktatási terület és más kultúrák megismerése iránt.

A szakmai gyakorlat keretében a gyakornokok tanárokkal közösen dolgoznak majd az osztálytermekben. Munkájuk során kis csoportokkal foglalkozhatnak, feladatuk pedig az angol nyelv alapjainak megismertetése, valamint nyelvi készségek fejlesztése lesz (kiemelt tekintettel a beszédkészségre).

 

További feladatok:

  • A diákok szóbeli vizsgára való felkészülésének segítése.
  • A különböző tantárgyak (és pedagógusaik) közötti együttműködéshez való hozzájárulás például angol nyelvre épülő projekteken keresztül.
  • Óratervek készítése, valamint a gyakornok országához kötődő tanórán túli programok szervezése korcsoportnak megfelelően.
  • Nemzetközi projektek létrehozásában és fejlesztésében való segédkezés.

 

A pályázáshoz szükséges:

  • Angol nyelvtudás igazolása
  • Egy teljes akadémiai év vállalása (2019 októberétől 2020 júniusáig), vagy nyáron táboroztatás (5 naptól egészen 2 hónapig, július és augusztus hónapban).

 

Mire jogosultak a sikeres pályázók?

A sikeres pályázók 400-1000€ támogatást kapnak nyelvi szintjüktől (angol nyelv), tapasztalatuktól és képesítésüktől függően.

Továbbá biztosítás, online egyetemi kurzus a spanyol egyetemek valamelyikén, valamint ingyenes spanyol nyelvórák biztosítottak. Az iskolák közül pedig néhány ingyen szállást és ebédet is biztosít.

 

A jelentkezéshez és a részletekért kattints ide.

Az Erasmus in School-ról pedig itt olvashatsz bővebben.Megosztom

2019 MÁJUS
További 100 millió euró kerülhet kutatásra és fiatalok mobilitására 2019-ben

Követve az Európai Parlament és az Európa Tanács közös döntését a 2019-es EU költségvetésről, az Európai Bizottság beterjesztette, hogy további 100 millió eurót szán az Európai Unió két híres programjára, a Horzion 2020-ra és az Erasmus+-ra.

Ösztöndíj/újságírói képzés – M100 Fiatal Európai Újságírók workshopja Németországban

Az M100 Young European Journalist, Potsdam városa és a Potsdam Media International e.V. a Német Szövetségi Külügyminisztérium és a ZEIT-Stiftung támogatásával kínál lehetőséget fiatal újságírók számára arra, hogy közvetlen kapcsolatba léphessenek Európa (ideértve a nem uniós államokat is) vezető médiaszemélyiségeivel.

Gyakornokot keres a Balassi Intézet

A Balassi Intézet várja azok jelentkezését, akik szívesen dolgoznának gyakornoki pozícióban Brüsszelben a szervezet munkatársaként.